Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 juni 2006    Evangelie van 2006-06-25
 titelGerardus Majella Bedevaart
beschrijvingGERADUS MAJELLA BEDEVAART ZONDAG 25 JUNI
IN DE HONDERDJARIGE PAROCHIE
VAN BARGER OOSTERVELD

Zondag 25 juni aanstaande viert de Gerardus Majella parochie haar jaarlijkse bedevaart.
Gedurende de afgelopen honderd jaar hebben onafgebroken bedevaarten plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag vinden gelovigen van dichtbij en veraf kracht, inspiratie en troost in Barger Oosterveld rondom de patroonheilige Gerardus Majella. Barger Oosterveld een oase van rust en bezinning.

In de morgen bent u van harte welkom voor de plechtige bedevaartsmis in de open ruimte van ons kerkenbos om 10.00 uur. In deze feestelijke eucharistieviering zal de bisschop van Groningen, Mgr. Willem Eijk voorgaan.

Aansluitend vindt de processie plaats. Het fraai aangelegde en goed onderhouden processiepark biedt alle ruimte om als gelovige mensen samen op te trekken. Tijdens de processie zullen wij halt houden op het kerkhof. Hier op deze plek brengen zal uitdrukking gegeven worden aan onze liefdevolle verbondenheid met onze dierbare overledenen. Telkens weer een intens moment voor al degenen die leven met gemis van dierbaren.

Vervolgens komt de processie opnieuw in beweging. Daarna bidden op voorspraak van de heilige Gerardus voor vragen en noden in kerk en samenleving. De Heer trekt met ons mee, tot uitdrukking gebracht in het Allerheiligste, meegedragen in de monstrans.

Sinds jaar en dag is het een goede gewoonte om elkaar te ontmoeten rondom de kerk. Alle mogelijkheden zijn aanwezig om de inwendige mens te versterken. Voor de middag heeft de parochievergadering een spetterende fancy fair in petto.

U bent van harte uit genodig om met velen naar Barger Oosterveld te komen, op een van de weinige plekken in het bisdom Groningen waar een bedevaart wordt gehouden.

Namens de bedevaartcommissie,

Frans Wielens, diaken

info(0591) 622404
www.rkemmen-erica.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatiePar. Gerardus Majella
plaatsBarger Oosterveld (Drenthe)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl