Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdinsdag 15 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-15
 titel7e Mariadag Maria ten Hemelopneming
beschrijvingOp 15 augustus 2006 staat de binnenstad van Roermond in het teken van Maria. Ter gelegenheid van het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming organiseert de St.Christoffelparochie de 7e Maria-dag in de Munsterkerk, tijdens welke Maria, de Moeder van God, wordt geëerd.

Voor de Maria-dag is een toenemende belangstelling van Maria-vereerders uit heel Nederland. Naar verwachting zullen ook dit jaar weer ettelijke honderden mensen naar Roermond komen voor de Maria-verering. De Roermondse Maria-dag krijgt dan ook meer en meer het karakter van een landelijke Maria-dag. Hoogtepunten zijn onder andere een feestelijke Eucharistieviering, een Mariaal concert, zegening van de 'kroedwösj' en een gezamenlijke openlucht-lunch.

Belangrijkste Mariafeest
De Kerk viert jaarlijks het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming en gedenkt hiermee het feit dat Maria na haar dood met ziel en lichaam door God in de hemel werd opgenomen. Het feest is ontstaan in het Oosten en in de zevende eeuw door Rome overgenomen. Maria ten Hemelopneming geldt voor de Katholieke Kerk als het belangrijkste Mariafeest. Maria is volgens het katholieke geloof de koningin van alle engelen en heiligen. Met het feest van Maria ten Hemelopneming begint een periode van dertig dagen waarin tal van belangrijke Mariafeesten op de kalender staan, waaronder Maria Koningin (22 augustus, octaafdag van Maria ten Hemelopneming), Maria Geboorte (8 september) en Naam van de Heilige Maagd Maria (12 september).

Er is de hele dag in de Munsterkerk gelegenheid tot gesprek en persoonlijke biecht.


Programma

10.15 uur Rozenkransgebed, afgewisseld met Maria-liederen

11.00 uur Pontificale H. Eucharistieviering
Hoofdcelebrant mgr.dr.J.F.Lescrauwaet MSC (oud-hulpbisschop Haarlem) met meerdere concelebranten. Nederlandstalige samenzang, met name Maria-liederen, m.m.v. cantorgroep en instrumentale begeleiding. Zegening van de 'kroedwösj'.

Vanaf circa 12.30 uur agapé maaltijd
in de pandtuin van de Munsterkerk

13.30 uur Inleiding op Geheimen van het Licht
Aansluitend rozenkransgebed met deze geheimen

14.00 uur Mariaal concert
Met zang en orgel m.m.v. organist Jan Steenbrink

14.45 uur Gezongen Mariavespers
Aansluitend rozenkransgebed en feestpredikatie door mgr. dr. J. Vries (rector seminarie Rolduc)

Circa 15.30 uur Lof en zegen met het Allerheiligste
Aansluitend processie met de Maria-icoon

19.00 uur feestelijke Eucharistieviering
M.m.v. Kathedrale Schola. Deze Eucharistieviering vindt niet zoals alle andere activiteiten plaats in de Munsterkerk, maar in de Kathedraal

Oproep misdienaars
Zijn er misdienaars om de Pontificale H. Eucharistieviering op maandag 15 augustus om 11.00 uur in de O.L.Vr. Munsterkerk mee te dienen? Aanmelden kan bij Stoffel Crombach 06 41 588 674.

infoStoffel Crombach
(06) 41 588 674
locatieMunsterkerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl