Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
TeenerTime

TeenerTime

Nieuwe beweging voor eigentijdse, katholieke en creatieve catechese
voor tieners. Jong en enthousiast. Gestart in 1995 in Beverwijk,
uitbreidend naar de rest van Nederland

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 juni 2006    Evangelie van 2006-06-10
 titelTeenerTime Uitgeest - Abdij van Egmond
beschrijvingOp zaterdagmiddag 10 juni 2006 organiseert TeenerTime Uitgeest een bezoek aan de Abdij van Egmond. We worden die middag om ongeveer half drie ontvangen door de gastenbroeder Simon.

Deze monnik, die al heel lang in Egmond is, zal onze Teenertimers het een en ander vertellen over het dagelijks leven in een klooster. Zoals het dagritme (bidden en werken) van de monniken in de abdij. Ook krijgen we van broeder Simon een rondgang door het klooster.

Omdat die middag de kaarsenmakerij ook open is kunnen we daar ook nog een “kijkje achter de schermen” nemen.
We kunnen dan zien welke bewerkingen er zoal nodig zijn vanaf het moment dat de eerste hand aan een kaars worden gezet en daarna wordt beschilderd tot het moment dat de kaars bijvoorbeeld als paaskaars in onze kerk wordt aangestoken.
Ook dit lijkt weer een leuke en boeiende middag te worden!

infowww.teenertime.nl
organisatieTeenerTime
locatieAbdij van Egmond
plaatsEgmond (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl