Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 20 mei 2006    Evangelie van 2006-05-20
 titelJongeren en Missie Openen
beschrijvingJongeren & Missie opent nieuwe huisvesting in ‘s Hertogenbosch

Jongeren & Missie, een landelijke organisatie die jongeren wil inspireren voor een inzet voor een betere wereld, opent 20 mei aanstaande haar nieuwe huisvesting.

Vanaf de oprichting in 1988 is de Stichting Missie & Jongeren (de naam waaronder de organisatie tot 1 mei 2006 bekend was) gehuisvest geweest in Klooster Elzendael in Boxmeer. Vandaar uit zijn honderden jongeren vertrokken voor een meeleefervaring in Afrika, Azie of Latijns Amerika.

Al enige tijd is de organisatie op zoek naar een nieuwe, meer centraal gelegen huisvesting. Een plek die beter bereikbaar is voor de jongeren die de organisatie vanuit het hele land weten te vinden. Een plek die ook de kans biedt om het aanbod aan mogelijkheden (o.a. meer groepsreizen en stages) meer bekendheid te geven.

Met de opening van het nieuwe pand, aan de Havensingel 25 te ’s Hertogenbosch is tevens de nieuwe naam Jongeren & Missie een feit. Met deze naamsverandering wil de organisatie aangeven dat de belangen van jongeren centraler staan in de doelstelling maar dat de stichting blijft staan in de traditie van missionaire ordes, congregaties en organisaties, die ooit het initiatief namen.

Het pand wordt om 11.00 uur geopend door Bart Eigeman, wethouder te ’s Hertogenbosch, die voor die gelegenheid per riksja door de stad wordt vervoerd. Vanuit verschillende culturele en religieuze achtergronden zal vervolgens het gebouw gezegend worden. Na deze openinghandelingen kunnen de bezoekers de wereld van Jongeren & Missie binnenwandelen, genieten van de verhalen van jongeren, de fototentoonstellingen bekijken en de geuren en kleuren van het Zuiden opsnuiven.

Speciaal ter gelegenheid van deze opening is er een optreden van de Rolling Spears, een groep jonge acrobaten uit een van de sloppenwijken van Nairobi, Kenia. Zij zullen van 13.00 - 13.30 uur een spetterend optreden van salto’s en menselijke piramides verzorgen op het Stationsplein.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te genieten van dit optreden en om kennis te maken met een organisatie met een lange traditie maar op een nieuwe stek en in een nieuw jasje. U bent tot 16.00 uur welkom.

infowww.jongerenenmissie.nl
(073) 6130715
info@jongerenenmissie.nl
locatieJongeren en Missie Havensingel 25
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl