Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 24 t/m zondag 28 mei 2006    Evangelie van 2006-05-24
 titelConcertreis Maastricht, Aken en Luik
beschrijvingKathedrale Koor St. Bavo van Haarlem naar Maastricht, Aken en Luik

Het Kathedrale Koor van de St. Bavo van Haarlem maakt van 24 mei tot en met 28 mei 2006 een concertreis in de driehoek Maastricht, Aken en Luik. Het koor staat onder leiding van Gilles Michels en de orgelbegeleiding is van Albert Jan Roelofs.

Het Kathedrale Koor, bestaande uit leerlingen van groep 7 en 8 van de Koorschool, jongens en meisjes van de middelbare school, en het mannenkoor, totaal ruim 70 personen, maakt elk jaar een concertreis binnen Europa en heeft in haar 60-jarig bestaan al veel steden bezocht.

Naast het verzorgen van de kerkmuziek tijdens de wekelijkse Hoogmis en andere plechtige vieringen in de kathedraal St. Bavo geeft het Kathedrale Koor, of een gedeelte daarvan, regelmatig concerten in en buiten de kathedraal. Het jongenskoor wordt regelmatig gevraagd mee te werken aan concerten met het Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en aan de Matthaeus Passion van de Nederlandse Bach Vereniging.

Het programma van de tournee ziet er als volgt uit:

Donderdag 25 mei, 10.00 uur, Mis in de O.L.V. Basiliek in Maastricht
Vrijdag 26 mei, 20.00 uur, Concert in O.L.V. Basiliek Maastricht
Zaterdag 27 mei, 20.00 uur, Concert in de St. Jacques te Luik, met radio- opnames door de RTBF
Zondag 28 mei, 11.30 uur, Mis in de Aachener Dom


Te horen zullen zijn werken van o.a. Mozart, Bach, Haydn, Britten en Palestrina.

info basiliek@sterre-der-zee.nl
locatieBasiliek Sterre der Zee
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl