Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 21 mei 2006    Evangelie van 2006-05-21
 titelGastkoren Kathedraal Roermond
beschrijvingUit Tilburg, Herten, Hoogkarspel en Leveroy
Komende weken verschillende gastkoren
in Roermondse kathedraal

In de komende weken verlenen verschillende gastkoren hun vocale medewerking aan de eucharistievieringen in de
Sint-Christoffelkathedraal van Roermond.

Op zondag 21 mei is dat het
Petrus- en Pauluskoor uit Tilburg, op Hemelvaartsdag het Hertens Mannenkoor, op zondag 28 mei zangvereniging Polymnia uit Hoogkarspel en op de vooravond van Pinksteren - zaterdag 2 juni - het Gemengd Koor Leveroy dat dan samen met leden van theaterzanggroep Savannah uit Roermond en van de percussiegroep van fanfare Concordia uit Leveroy de beroemde Misa Criolla ten gehore brengt.

Het Tilburgs Petrus- en Pauluskoor zingt op 21 mei tijdens de H. Mis van 11.30 uur in de kathedraal samen met het Kempisch Vocaal Ensemble Kwarts onder meer de Missa in G van Caldara. De koren staan onder leiding van Jac Peeters.

Op donderdag 25 mei - Hemelvaartsdag - verlenen de Gregoriaanse Kathedrale Schola en het Hertens Mannenkoor medewerking aan de pontificale H. Mis die om 11.30 uur in de kathedraal wordt gevierd. Het koor zingt onder meer Slavisch-Byzantijnse en Engelse gezangen.

Op zondag 28 mei om 11.30 uur is het de beurt aan zangvereniging Polymnia uit Hoogkarspel om de h. Mis van 11.30 uur in de Limburgse bisschopskerk muzikaal te verzorgen. Het koor zingt dan onder meer de Missa Princeps Pacis van William Lloyd Webber, een Avé Maria van Giocchino Rossini, het Magnificat van Hendrik Andriessen en 'Come, ye faithful' van Thather.

Misa Criolla
De jaarlijkse internationale H. Mis in de Roermondse kathedraal bij gelegenheid van Pinksteren wordt dit jaar niet op Eerste Pinksterdag, maar op de vooravond daarvan gevierd. Op zaterdag 3 juni dus, om 19.00 uur. Tijdens deze vigilieviering zingt het gemengd koor Leveroy onder leiding van Hans Peeters na anderhalf jaar repeteren voor het eerst de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramirez. De teksten van deze inheemse mis zijn geschreven in het Spaans met gebruikmaking van Zuid-Amerikaanse ritmes. Ramirez schreef de mis in 1964, nadat het Tweede Vaticaans Concilie het lezen en zingen van missen in de volkstaal had toegestaan. De benaming 'Creoolse mis' stamt af van Argentijnse Creolen (criollos), de nazaten van vele volkeren, waronder Europeanen en Indianen, een soort tweede generatie immigranten. Ramirez schreef de mis voor solisten, gemengd koor en een ensemble van Zuid-Amerikaanse instrumenten. Speciaal voor de gelegenheid is de mis opnieuw bewerkt door Sofie van Rooijen en Hans Peeters. Solisten bij de uitvoering zijn Geert Belgers en Christine Peeters en het ensemble bestaat uit leden van theaterzanggroep Savannah uit Roermond en van de percussiegroep van fanfare Concordia uit Leveroy. Na de première in de Roermondse kathedraal wordt door hen allen de 'Misa Criolla' overigens ook nog gezongen tijdens eucharistievieringen op 4 juni in Leveroy, 5 juni in Weert en 11 juni in Cadier en Keer.

info persdienst@bisdom-roermond.nl
M. Bemelmans (perschef)
(0475) 386852
organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl