Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 19 mei 2006    Evangelie van 2006-05-19
 titelOpening Woonzorgcentrum
beschrijvingOp 19 mei 2006 wordt in LAURENS woonzorgcentrum Simeon en Anna het Zorghotel geopend. De opening wordt verricht door Dagmar Oudshoorn, voorzitter Deelgemeente Feijenoord en vindt plaats om 14.00 uur aan de Strevelsweg 350 te Rotterdam.

Het Zorghotel is er voor een ieder, die tijdelijk zorg nodig heeft, voor wie moet aansterken of zorg nodig heeft en voor wie het huis uit moet bij een verbouwing vanwege een handicap. Het is er ook voor wie na verlies of depressie tijdelijk behoefte heeft aan wat meer structuur en om mantelzorgers te ontlasten. Kortom: het hotel is er voor iedereen van achttien jaar en ouder die zorg nodig heeft, om welke reden dan ook. Ook zonder indicatie.

Het Zorghotel is er niet alleen voor Rotterdam en omgeving; het heeft ook een landelijke functie. Zo vinden bijvoorbeeld de kankerpatiënten van Daniël den Hoedkliniek, afkomstig uit heel Nederland, ook hun weg naar dit Zorghotel.

Het Zorghotel beschikt over 13 kamers en is gelegen op de eerste etage van het woonzorgcentrum Simeon en Anna. De kamers zijn modern en eigentijds: eenpersoonskamers met eigen sanitair, tv, muziekinstallatie, hoog-laagbed, mooi en stemmig ingericht. Ook de lounge en eetkamer/keuken zien er huiselijk en sfeervol uit. De ruimte is geschikt voor rolstoelen en voorzien van diverse hulpmiddelen. In de lounge zijn anderen te ontmoeten en kan er gezamenlijk gegeten worden als daar behoefte aan is. Er is dagelijks een gastvrouw aanwezig.

Deskundige zorg

De hotelgasten hebben toegang tot alle professionele zorg van het zorgcentrum Simeon en Anna. Het is mogelijk om een beroep te doen op de verpleeghuisarts, fysiotherapeut en de ergotherapeut van dit centrum. Overdag zijn er verpleegkundigen en verzorgenden aanwezig. Er is een kapper, een manicure, een schoonheidsspecialist. Verder biedt het centrum talrijke mogelijkheden voor recreatieve activiteiten. Ook voor boodschappen en de was (gratis) kan het Zorghotel zorgdragen. Bezoek is altijd welkom.

Bij terugkeer naar huis

Bij terugkeer naar huis wordt er meegedacht over de oplossingen die daarvoor nodig zijn, zoals aanpassingen in de woning, zorg aan huis en hulp bij de boodschappen. Simeon en Anna maakt deel uit van LAURENS, een organisatie voor wonen, zorg en diensten. Alles waarmee de cliënt in de thuissituatie kunnen ondersteunen, heeft LAURENS in huis. Hij of zij hoeft niet langs allerlei organisaties om allerhande zaken te regelen. Eenmaal thuis hoeft de cliënt niet onnodig lang te wachten op zorg of ondersteuning.

infoM. van Gorcom
(010) 4393200
m.vangorcom@kvv.nl
www.laurens.nl
locatieWoonzorgcentrum Simeon en Anna
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl