Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 5 juni 2006    Evangelie van 2006-06-05
 titelPelgrimswandeling
beschrijvingOp maandag 5 juni a.s. (Tweede Pinksterdag) organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een 14 km. lange wandeling tussen twee bekende pelgrimsoorden in het Geuldal: Wittem aan de Nederlandse zijde en Moresnet aan de Belgische kant van de grens.

Om 08.00 uur wordt de voettocht geopend met een eucharistieviering en de pelgrimszegen in de kloosterkerk van Wittem (bij Gulpen). De pelgrims beginnen ruim een half uur later aan de wandeling naar Holset, een oud bedevaartplaatsje ter ere van de H.Genoveva. Daar is om plm. 10.30 uur een gebedsmoment en een rustpauze (tegenover de kerk is een wandelcafé). Dan gaat de wandeling door het Vijlenerbos naar het kapelletje van Völkerich (B) en rond 12.30 uur bereiken de pelgrims de kapel van ‘O.L.Vrouw van het Eiksken’ waar vanaf 1829 pelgrims uit Duitsland, Nederland en België naar toe trekken. Na een korte viering kan men er het mooie kruiswegpark bezoeken. Er zijn ook diverse horecagelegenheden in Moresnet-Chapelle.

Voor wie de wandeling van 14 kilometer genoeg is, kan met openbaar vervoer naar huis: om 13.35 uur en om 15.35 uur gaat er een lijnbus (TEC) naar Vaals, waar men kan overstappen op Hermesbussen naar Wittem, Maastricht of Heerlen.
Men kan ook het eerste gedeelte (tot Vaals) mee terugwandelen, deels via de oude ‘Pilgerweg’ door het Aachener Wald. Deze wandeling van Moresnet via het Drielandenpunt naar het busstation van Vaals start om 14.00 uur en is 7 km. lang.

Deelname aan de wandeling is gratis. Men hoeft zich niet vooraf op te geven; op pinkstermaandag op tijd aanwezig zijn in de kloosterkerk van Wittem is voldoende.

info info@spvlimburg.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieKloosterkerk
plaatswittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl