Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 17 mei 2006    Evangelie van 2006-05-17
 titelBezoek van Bisschop van Luyn
beschrijvingOp 17 mei brengt mgr. Van Luyn een bezoek aan dekenaat Delflanden

Als onderdeel van het 50-jarig jubileum van het bisdom Rotterdam zal de bisschop met zijn stafmedewerkers de zes dekenaten van het bisdom bezoeken. Het dekenaat Delflanden wordt op woensdag 17 mei als eerste bezocht. Elke bijeenkomst heeft een eigen programma. Het thema van dit bezoek is: Hoe kunnen we kerk zijn in de huidige samenleving?

Voor de viering van het 50-jarig jubileum van het bisdom Rotterdam worden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd. De start van dit programma was een feestelijke eucharistieviering op 4 februari 2006, waarin het jubileumboek van het bisdom is gepresenteerd. De bezoeken aan de zes dekenaten maken deel uit van het jubileumprogramma. Voor jongeren wordt deze zomer een Taizé-reis georganiseerd met een scratch musical in het najaar. Daarnaast heeft het bisdom Rotterdam een fotowedstrijd uitgeschreven. Ter afsluiting van het jubileumjaar volgt een diaconaal symposium.

Bezoek aan dekenaat Delflanden
Het dekenaat Delflanden wordt op woensdag 17 mei als eerste van de zes dekenaten bezocht. Het doel van dit bezoek is om Mgr. A.H. Van Luyn s.d.b. en zijn stafmedewerkers in contact te brengen met de meer of minder gelovige mensen die actief zijn in de maatschappij. Dit bezoek begint in de ochtend met een eucharistieviering om 08.30 uur in de H. Pastoor van Arskerk in Delft. Daarna vertrekt het gezelschap naar het Westlands museum voor een ontmoeting met de werkgroep ‘Kerken en Tuinbouw’. Na een kennismaking en korte inleiding wordt het museum bezocht. Vervolgens zal het gezelschap een moderne kas bezoeken en in discussie gaan over het als gelovig mens verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering van een modern tuinbouwbedrijf.

Het middagprogramma vindt plaats in Delft. Mgr. A.H. Van Luyn s.d.b. en zijn stafmedewerkers ontmoeten tijdens de lunch de dekenale ‘Vrouw en Geloof’ groep Junia. Bij de maaltijd zal de werkgroep enkele rituelen verzorgen en enkele presentaties geven over de gelovige vrouw in de samenleving. Na dit programma-onderdeel verplaatst het gezelschap zich naar de Technische Universiteit in Delft. Onder begeleiding van pastores van het studentenpastoraat vinden ontmoetingen plaats met leden van twee vakgroepen, de faculteit bouwkunde en de faculteit elektrotechniek, wiskunde en informatica. In gesprekken wordt ingegaan op de uitdagingen en drijfveren van technici maar ook op de maatschappelijke belangen van technische oplossingen. Aan het eind van de middag zal op de universiteit het bezoek worden afgesloten.

Programma
08.30 uurEucharistieviering in H. Pastoor van Arskerk te Delft
10.00 - 11.10 uurOntvangst in het Westlands Museum
11.10 - 12.10 uurBezoek aan moderne kas
12.30 - 14.00 uurOntmoeting in Delft met werkgroep ‘Vrouw en Geloof’ Junia
14.15 - 15.30 uurBezoek aan de Faculteit Bouwkunde
15.30 - 16.45 uurBezoek aan Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica
16.45 - 17.15 uurInformeel samenzijn en afsluiting

infowww.bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. Pastoor van Arskerk
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl