Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 25 mei 2006    Evangelie van 2006-05-25
 titelDauwtrappen in NP De Hoge Veluwe
beschrijvingHemelvaartsdag - dauwtrappen in NP De Hoge Veluwe

Als het Nationale Park De Hoge Veluwe ’s ochtends in alle vroegte ontwaakt is het op zijn mooist. Daarom gaat het Park op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, al om 6 uur ’s ochtends open voor dauwtrappers. Voor alle wandelaars, fietsers, ruiters en aanspanningen is tot 8 uur die ochtend de entree gratis. Auto’s hebben tot dat tijdstip geen toegang.

Dauwtrappen met een van de natuurgidsen tijdens de Vroeg uit de Veren-excursie is een aanrader. Op de mooiste plekken zien deelnemers de nevels over de vlakte en de eerste zonnestralen door de bomen. De kans om wild te zien is groot. Aan het einde van de wandeling staat er een heerlijk ontbijt klaar voor de dauwtrappers. De Vroeg uit de Veren excursie vertrekt om 6 uur vanaf ingang Hoenderloo en kost op Hemelvaartsdag € 19. Dat is inclusief entree Park en ontbijt.

Bovendien is er later op de dag een extra fiets-/wandeltocht naar het Jachthuis St. Hubertus, onder leiding van een gids. De tocht start om 13.30 uur bij het Bezoekerscentrum. Deelname is gratis.

Voor wie de dag wil beginnen met een kop koffie of een uitgebreid ontbijt is Restaurant De Koperen Kop op Hemelvaartsdag ook al om 6 uur open. Speciaal voor de dauwtrappers is het ontbijt extra uitgebreid met croissants, eieren en vruchtensappen.

Ook het Bezoekerscentrum, het Museonder en de Parkwinkel zijn om 06.00 uur open. Zelfs de fietsenmakers staan dan al paraat.

infowww.hogeveluwe.nl
informatie@hogeveluwe.nl
(0900) 4643835
locatieNationale Park de Hoge Veluwe
plaatsHoenderloo (Gelderland)
postcode73
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl