Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 13 mei 2006    Evangelie van 2006-05-13
 titelConcert ‘Tussen Hemel en Aarde’
beschrijvingHet Waterlands Kamerkoor opent met ‘Tussen Hemel en Aarde - vijf eeuwen Engelstalige koormuziek’ een nieuwe concertserie in de onlangs gerestaureerde kerk van Middenbeemster, ‘De Beemster Keyser’. Het historische gebouw is geheel in oude glorie hersteld en opent nu zijn deuren met een nieuwe serie maandelijkse concerten op zaterdagmiddag. Aan het Waterlands Kamerkoor de eer de serie te openen op zaterdag 13 mei om 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Programma
Met het concertprogramma ‘Tussen Hemel en Aarde’ brengt het Waterlands Kamerkoor onder leiding van Wolfgang Lange Engelstalige koormuziek uit de afgelopen vijf eeuwen. Het a-capellaprogramma opent met een vierstemmige mis uit de zestiende eeuw van de Engelse componist William Byrd. Vervolgens hoort u Engelstalige twintigste-eeuwse werken van componisten zoals Britten, Elgar en Jurriaan Andriessen. Dirigent Wolfgang Lange geeft tussen de muziekstukken door zelf uitleg over betekenis van de teksten en achtergrond van de muziek.

Een nieuwe concertserie in een vernieuwde kerk - dat betekent: nieuw publiek. Het Waterlands Kamerkoor wil dit nieuwe publiek graag leren kennen. U kunt daarom na afloop van het concert een drankje bestellen dat door koor en dirigent zelf wordt geserveerd. Als het weer het toelaat vindt dat buiten plaats, en kunt u onder de Beemster linden met koorleden en dirigent nagenieten.

‘Tussen Hemel en Aarde’: dat is Byrd en Britten in de Beemster Keyser met het Waterlands Kamerkoor. Een primeur om niet te missen!

info(06) 10 150 752
info@waterlandskamerkoor.nl
www.waterlandskamerkoor.nl
locatieDe Beemster Keyser (kerk van Middenbeemster)
plaatsMiddenbeemster (Noord-Holland)
postcode14
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl