Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 18 juni 2006    Evangelie van 2006-06-18
 titelSacramentsprocessie Amsterdam
beschrijvingDe Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk organiseert op Sacramentsdag 18 juni a.s. opnieuw een processie. Na een plechtige eucharistieviering zal bisschop Punt van Haarlem met het Allerheiligste door de stad trekken. U bent van harte welkom.

De sacramentsprocessie door het centrum van Amsterdam lijkt een nieuwe traditie te worden. De processie trok in 2004 voor het eerst sinds 1578 onder grote belangstelling over de Amsterdamse grachten. Het enthousiasme was vorig jaar niet minder.

Paus Benedictus XVI heeft aan hulpbisschop mgr. J. van Burgsteden laten weten dat hij blij is dat in Amsterdam een begin is gemaakt met een nieuwe traditie van sacramentsprocessies. De Heilige Vader vertelde dit aan mgr. Van Burgsteden tijdens de bisschoppensynode over de Eucharistie, die eind vorig jaar in Rome plaatsvond. Bij die gelegenheid overhandigde de hulpbisschop aan de paus een fotoboek over de Amsterdamse sacramentsprocessie.

De processie heeft een oecumenisch en multicultureel karakter. Het initiatief wordt gedragen door de drie gemeenschappen van de Onze Lieve Vrouwekerk: de Amsterdamse katholieken, de Syrisch-orthodoxen en de Surinaamse gemeenschap. Parochies en religieuze gemeenschappen hebben hun medewerking toegezegd.

Programma
11.15 uurPlechtige eucharistieviering met mgr. Punt in de O.L.Vrouwekerk (Keizersgracht 220)
12.45 uurSacramentsprocessie over de grachtengordel van Amsterdam
13.30 uurAfsluitend plechtig lof in de O.L.Vrouwekerk

infowww.amsterdam.onze-lieve-vrouw.nl
locatieO.L.Vrouwekerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl