Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 17 mei 2006    Evangelie van 2006-05-17
 titelSymposium Religie & Wetenschap
beschrijvingSymposium Religie & Wetenschap met o.a. Vincent Icke en Henk Barendregt

Op 17 mei 2006 organiseert studievereniging Marie Curie en het Soeterbeeck Programma het symposium Religie & Wetenschap. Het symposium vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen, Collegezalenomgang CZN2 en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Natuurwetenschappers, o.a. Vincent Icke, hoogleraar Sterrenkunde; Klaas Landsman, hoogleraar Analyse; Henk Barendregt, hoogleraar Wiskunde, en de hoogleraren filosofie Palmyre Oomen en Paul van Tongeren spreken over het geloven van wetenschappers. In lezingen en een paneldiscussie zal blijken of religie en wetenschap concurrenten zijn of dat ze elkaar aanvullen.

Spreken gelovigen en wetenschappers wel dezelfde taal of hebben zij het over wezenlijk andere verschijnselen? Met de natuurwetenschappelijke onderzoeksmethoden sluit je je ogen voor de religieuze werkelijkheid en in religieuze openbaringen ga je voorbij aan de wetenschappelijke natuur. Tijd voor grote vragen en een stevig debat! Gelovigen, ongelovigen, wetenschappers en anderen: iedereen is uitgenodigd voor dit symposium.

Deelname aan het symposium kost € 15,- inclusief lunch. Studenten en scholieren betalen € 5,-.

Marie Curie is een studievereniging van studenten Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het Soeterbeeck Programma bevordert het debat over wetenschap samenleving en levensbeschouwing. Het is onderdeel van de Radboud Universiteit.

infowww.marie-curie.nl/symposium
marie-symposium@science.ru.nl
info@soeterbeeck.ru.nl .
drs. Marie-José Verbeek
(024) 361 55 55
locatieCampus Radboud Universiteit
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl