Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 14 mei t/m zondag 13 augustus 2006    Evangelie van 2006-05-14
 titelExpositie 'Passie in Hout'
beschrijvingPaul Krenz exposeert in het Missiemuseum Steyl.

Houtkunstenaar
De kunstenaar Paul Krenz toont in het Missiemuseum Steyl zijn zeer gevarieerde werk in een tentoonstelling getiteld ‘Passie in hout’. Het is een vervolg op de expositie met de kruiswegstaties die tot en met Pasen in het museum te zien waren.

Deze kunstenaar van Oekraïense komaf, stamt uit een familie die al 200 jaar een traditie in houtbewerken kent. Hij is een nazaat van Duitse emigranten die in de 18de eeuw naar Rusland verhuisden. Begin jaren 90 kwam hij naar Duitsland.

Diversiteit aan technieken
Paul Krenz volgde in Rusland waartoe de Oekraïne toen behoorde vak- en kunstopleidingen en bekwaamde zich met name in intarsia: inlegwerk in hout. Hij beoefent dit ambacht en deze kunst op wandpanelen, meubilair en plastieken. Ook laat hij zich inspireren door de tekening van nerven en noesten in het hout. “Daaruit”, zo zegt hij “wellen beelden op die ik alleen maar hoef te accentueren met een penseel en transparante verf”. Zo schildert hij als het ware taferelen uit het hout. Dit combineert hij weer met intarsia. Voor zijn plastieken heeft hij een techniek ontwikkeld waarbij hij hout vloeibaar en modelleerbaar maakt. Dit past hij onder andere toe op keien maar ook op grote perspex bollen waardoor natuurlijke of juist hele strakke vormen ontstaan.

De tentoonstelling toont een keur aan twee- en driedimensionale objecten die getuigen van beheerst vakmanschapen artisticiteit. Een wonderlijk samengaan van oud handwerk en nieuwe door hem ontwikkelde technieken. Te zien zijn onder andere een salontafel met op het blad prachtig inlegwerk van bloemen en vogels, een houten hoed, panelen met bloemstukken geïnspireerd op oud Hollandse meesters, panelen met gecombineerde technieken van schilderen en intarsia en een stoel waarvan zitting en leuning glooiend, waaiervormig in elkaar overvloeien.

De tentoonstelling duurt van 14 mei tot en met 13 augustus 2006.

info(077) 326 14 99
www.paulkrenz.de
locatieMissiemuseum
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl