Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 27 mei 2006    Evangelie van 2006-05-27
 titelOnze Lieve Vrouwe bedevaart
beschrijvingOok dit jaar organiseert het Onze Lieve Vrouwe Gilde een Onze Lieve Vrouwe bedevaart.

In 1444 maakte een vondst van een Mariabeeldje in een beek van Amersfoort een bedevaartsplaats. Sinds eeuwen wordt dit feit herdacht door de jaarlijkse bedevaart ter ere van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Deze oude traditie wordt graag in ere gehouden.

Dit jaar wordt u verwacht op zaterdag 27 mei om 7.30 uur in de Oud Katholieke parochiekerk van St. Georgius, 't Zand 13 in Amersfoort voor een gezamelijke viering.

De 'Vrouwevaert' -een stille bidtocht- begint daarna aan de voet van Onze Lieve Vrouwetoren en voert rond de oude binnenstad van Amersfoort.

Aansluitend wordt de eucharistie geviert in de St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29.

Na afloop om ongeveer 10.00 uur is er voor de tochtgenoten een kop koffie.

info(033) 4729438
jfrcieraal@tiscalie.nl
locatieOud Katholieke parochiekerk St. Georgius
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl