Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 24 september 2006    Evangelie van 2006-09-24
 titelJubileum Vredesmonument
beschrijvingDit jaar bestaat het unieke Vredesmonument van Kerkrade zestig jaar. Uniek, omdat het een Levend Vredesmonument is, een klooster met kapel in hartje Kerkrade, waar al die jaren religieuzen en leken bidden voor de vrede. Het jubileum, dat gevierd wordt op zondag 24 september a.s., wordt een herdenking van omzien in bewondering en vooruitzien in vertrouwen.

Het omzien in bewondering herinnert aan het initiatief, dat aan dit Vredesmonument ten grondslag ligt. Eind tweede wereldoorlog lag Kerkrade in de bange dagen van najaar 1944 in de frontlinie tussen bevrijders en bezetter. De 30.000 mensen van Kerkrade-Oost moesten huis en haard verlaten en werden wekenlang geëvacueerd.

Dankbetoon
Uit dankbaarheid voor bespaard oorlogsgeweld werd meteen na de bevrijding de Stichting ”Koningin van de Vrede” opgericht om blijvend dankbetoon te brengen d.m.v. een klooster met aanbiddingskapel als ”Levend Vredesmonument”, waar sinds 1946 doorlopend wordt gebeden voor de vrede.

De zusters Clarissen werden in 1957 opgevolgd door de Witte Zusters en in het jaar 2002 door paters en broeders Sacramentijnen. Samen met een Erewacht van enkele honderden leken-vrijwilligers zetten zij de aanbidding van het Allerheiligste voort om de dank van Kerkrade blijvend te vertolken.

infoDeken Borghans
(045) 545 22 38
locatieKlooster
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl