Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 24 t/m donderdag 29 juni 2006    Evangelie van 2006-06-24
 titelVan angst bevrijd
beschrijvingOnder de titel 'Van angst bevrijd?' houdt de oecumenische Lucasorde haar jaarlijkse zomerconferentie.

Theatervoorstelling ”De Vogelaar” opent de conferentie. Met onder andere theatermaker/theoloog Kees v.d. Zwaard (de Vogelaar), Tjieu Peters (RK pastor uit Belgie), Marten Kamminga (musicus), Prof. Verkerk (hoogleraar/dir. Psych. Ziekenhuis), dhr/mw Kraaijeveld (bibliodrama), mw Gooris (maatschappelijk werk) en uiteraard ds. Rob van Essen (voorzitter Lucasorde).

Van 24-29 juni 2005 zijn we in bezinningscentrum ”Emmaus” te Helvoirt.

Over de conferentie
Hoe kun je de bevrijdende kracht van het geloof ervaren? Dat is dit jaar het centrale thema dat vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd. Gevoelens van onveiligheid, angst voor terreur, zorg over ouder worden, het vreet aan je bestaan. Is er een medicijn? Lofzang, liturgie en sacramenten kunnen ons geloof nieuwe vitaliteit geven. We gaan daarover horen, maar - zo blijkt jaar na jaar - mogen Christus’ helende nabijheid ook beleven. Welkom!

Voor wie?
Het is een conferentie voor gemeenteleden, ambtsdragers, werkers en/of studenten in de gezondheidszorg, theologie e.a. In verschillende verwerkingsvormen: vieringen, lezingen, workshops zullen wij het thema aan de orde stellen. Het is ook mogelijk om (dag-) delen van de conferentie bij te wonen. Het programma is te vinden op onze website en op aanvraag bij het secreatriaat.

Over de Lucasorde
De Lucasorde is een oecumenische organisatie. Wij geloven dat genezing (healing) een wezenlijk onderdeel is van de bediening van de gemeente. In de gemeente kan dit onder meer vorm gegeven worden door voorbede, handoplegging en ziekenzalving. De Lucasorde is geen kloostergemeenschap, met een eigen gebouw, maar wil een gebedsgemeenschap zijn, ieder vanuit zijn eigen plaats in de christelijke gemeente en in de samenleving.

infoMw. Bijsmans
(036) 5300 540
martybijsmans@hotmail.com
www.lucasorde.nl
locatieBezinningscentrum Emmaus
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl