Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 3 juni t/m zondag 1 oktober 2006    Evangelie van 2006-06-03
 titelZomerzoektocht in Halle
beschrijvingBeleef een anders-dan-anders vakantiedag

Het Davidsfonds organiseert tijdens de zomermaanden zijn grote cultuurtoeristische zoektocht in Halle en de Zennevallei. Vorig jaar lokte de zomerzoektocht van de Vlaamse cultuurvereniging 20.000 deelnemers naar 'het Land van Playsantiën' in de Antwerpse Kempen. Naar aanleiding van de nieuwe zoektocht verschijnt de reisgids Halle en het bosland tussen Zenne en Zoniënvan Fernand Vanhemelryck en Raymond Clement. Iedere deelnemer ontvangt dat boek gratis bij inschrijving. De zoektocht zelf is uitermate geschikt om samen met vrienden en familieleden een verrassend mooi stukje van de groene rand rond Brussel te ontdekken. Voor de kinderen is er een speciale zoektocht-in-de-zoektocht.


Land van natuur, cultuur, erfgoed en gastronomie

Smalle holle wegen, vrome bedevaartsoorden, vergezichten, uitgestrekte landelijke bossen tussen levendige dorpjes, een kronkelende Zenne, industrieel erfgoed en statige kastelen, burchten, grote hoeves... Dat is Halle en de Zennevallei. Een groene long op een steenworp van de grootstad. Een auto- en (apart) fietsparcours van ongeveer 40 kilometer leidt de deelnemers aan de zoektocht langs de mooiste plekjes van Halle en de Zennevallei. Vertrekpunt is Halle met zijn Sint-Martinusbasiliek , waar zich de enige Zwarte Madonna van Vlaanderen bevindt. Van daaruit gaat het richting Buizingen. In Dworp ontdekken de deelnemers hoeveel historische schatten een klein dorp kan bezitten. In Alsemberg maken ze kennis met de Herisemmolen, een authentieke papiermolen uit de negentiende eeuw, en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die een belangrijk bedevaartsoord is. Kunstenaar Felix de Boeck kreeg in Drogenbos zijn eigen museum. En in Sint-Pieters-Leeuw is er de bloeiende pracht van de Rozentuin. Afsluiten kan in het Streekproductencentrum van Halle met een gratis Hals aperitief.

infoVVV Toerisme Halle
02/3564259
toerisme@halle.be
Jo Bossuyt
016/310300
zoektocht@davidsfonds.be
locatieZennevallei
plaatsHalle (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl