Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 7 mei 2006    Evangelie van 2006-05-07
 titelPhil Fonds meifeest
beschrijvingEen Benefietconcert van Die Edelweisskapelle

Zondag 7 mei wordt er door Die Edelweiskapelle van 11.30 tot 15.00 uur een Benefietconcert gegeven in Zaal Maenen aan de Leenderweg 58 te Valkenswaard.

Die Edelweiskapelle behoort tot de Supertop-Klasse, is Landskampioen en beschikt ook over originele Zwitserse Alpenhoorns.

De toegang is 2,- euro, welke bestemd is voor het Phil Fonds. Deze organisatie biedt op een directe en kleinschalige manier hulp aan kinderen met een handicap in de Filippijnen voor het volgen van (speciaal) onderwijs en bij het opzetten van opleiding- en welzijnsprojecten voor hen. Het Phil Fonds werkt geheel met vrijwilligers en onderscheidt zich door een vrijwel kostenloze organisatie.

Het geld gaat deze keer naar een project voor blinde en dove kinderen in Pasig City op de Filippijnen. Er wordt daar een opvanghuis ingericht voor, Learn and Employment for Blind and Deaf, (LEBD), om schoolverlaters met workshops te helpen naar werk of eigen bedrijf. Ook kan het bedrijfsleven daar de nodige informatie en medewerking ontvangen om een werkplek eenvoudig aan te passen aan de handicap van een in dienst te nemen medewerker. Na een afgeronde opleiding is het voor blinden en doven nog steeds moeilijk om werkt te vinden. Bedrijfsleiders blijken onvoldoende inzicht te hebben in de kwaliteiten van deze groep en denken onterecht dat aanpassen van een werkplek niet rendabel is.

Het in Valkenswaard gevestigde Phil Fonds is al 16 jaar actief om op de Filippijnen gehandicapte kinderen te helpen met opleiding.

Ook helpen zij met een “vriendenplan”. U kunt een gehandicapt kind adopteren als vriend met een bedrag van 14 euro per maand. U ontvangt dan alle gegevens van UW kind en kunt ook rechtstreeks met hem of haar corresponderen. Zij garanderen dat UW bijdrage voor de volle 100% bij UW kind terecht komt. Voor meer informatie over dit vriendenplan kunt terecht bij hun stand in Zaal Maenen tijdens het Benefietconcert van Die Edelweisskapelle of op de website www.philfonds.nl

U kunt in zaal Maenen ook kennis maken met Sheryl Doblon, een doof meisje dat door vrienden van het Phil Fonds naar school geholpen wordt en hier momenteel samen met een begeleidster van de Filippijnse Dovenschool op bezoek is vanuit Manilla.

infowww.philfonds.nl
locatieZaal Maenen
plaatsValkenswaard (Zeeland)
postcode55
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl