Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 15 t/m vrijdag 19 januari 2007    Evangelie van 2007-01-15
 titelLandelijke uitnodiging Alpha cursus
beschrijvingIn januari 2007 hoopt Alpha-cursus Nederland in samenwerking met honderden Alpha-teams in Nederland de eerste landelijke Alpha-uitnodiging te organiseren. Alpha verlangt ernaar dat alle mensen in Nederland de mogelijkheid krijgen om de meerwaarde van het christelijk geloof te ontdekken en wil dan ook iedereen in Nederland uitnodigen voor een Alpha-cursus. Inmiddels zijn er meer dan 850 kerken die een Alpha-cursus geven. Als een groot gedeelte van die kerken op een zelfde moment in januari 2007 een Alpha-cursus organiseert en promoot in hun dorp, stad of regio genereert dat enorm veel attentiewaarde.

Er zijn voor de Alpha-teams drie verschillende manieren van deelname aan de Alpha-uitnodiging 2007 mogelijk:
  • Alpha-teams wordt gevraagd in ieder geval mee te doen met de landelijke actie door dezelfde geheel vernieuwde promotiematerialen te gebruiken en in januari 2007 een Alpha-cursus aan te bieden.
  • Nog mooier zou het zijn als Alpha-teams uit een dorp, stad of regio gezamenlijk optrekken naar dit initiatief toe in publiciteit, voorbereiding en/of gebed.
  • De Alpha-uitnodiging krijgt helemaal een impuls als Alpha-teams uit een dorp, stad of regio deze gelegenheid aangrijpen om gezamenlijk een aansprekende activiteit te organiseren, waardoor lokaal extra aandacht wordt getrokken.

Alle lokale Alpha-teams gaat gevraagd worden om in de week van 15-19 januari een Alpha-startavond te organiseren met deelnemers van eerdere Alpha-cursussen en hun gasten.

In andere landen die een landelijke uitnodiging hebben georganiseerd (Amerika, Canada, Engeland en Zwitserland) is het een enorme stimulans geweest die veel extra deelnemers heeft opgeleverd. Ook zijn hierdoor kerken meer (structureel) gaan samenwerken in hun dorp, stad of regio.

infoMarleen van der Hoeven
(033)463 42 86 maandag en donderdag
marleen@alpha-cursus.nl
www.alpha-cursus.nl
locatie
plaatsdiversen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl