Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 13 mei 2006    Evangelie van 2006-05-13
 titelSymposium Nicholson-orgel Schagen
beschrijvingStichting Onverwacht Geluid Organiseert

In 2006 is het 25 jaar geleden dat in de Christoforuskerk te Schagen het in 1882 door John Nicholson gebouwde orgel werd geplaatst. In combinatie met de royale akoestiek van het kerkgebouw, die de “sound” van menige Engelse kathedraal overtreft, klinkt dit instrument uitzonderlijk fraai. In het Noord-Hollandse orgellandschap biedt het Nicholson-orgel een onverwacht geluid.
In het kader van dit jubileum is er een landelijk symposium op zaterdag 13 mei 2006.

Programma
Dr. Jim Berrow uit Birmingham heeft dit orgel in zijn oorspronkelijke situatie gekend en promoveerde op de bouwer John Nicholson. Hij zal een geïllustreerde lezing houden.

Ir. Henk Kooiker houdt zich reeds jaren bezig met advieswerk rond veelal Engelse orgels. Hij zal het hebben over de verrijking van het Nederlandse orgellandschap met Engelse orgels.

Michael Hedley (organist Nicolaaskerk, Amsterdam) en Tjeerd van der Ploeg (organist Christoforuskerk) zullen aan de hand van muziekvoorbeelden de diverse klanken en het orgelgebruik demonstreren.

Tijdens de forumdiscussie is er gelegenheid met de inleiders van gedachten te wisselen of vragen te stellen.

Het symposium wordt afgesloten met een concert dat wordt gegeven door vocaal ensemble VOCI onder leiding van Paul Sanders (cantor Christoforuskerk) en Tjeerd van der Ploeg, orgel. Op het programma staan o.m. werk van Elgar,Howells en Archer.

infowww.nicholsonschagen.nl
Paul Sanders
(0223) 625 896 of 537 200 (werk)
Tjeerd van der Ploeg
(0299) 43 70 23
locatieChristoforuskerk
plaatsSchagen (Noord-Holland)
postcode17
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl