Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 15 mei 2006    Evangelie van 2006-05-15
 titelStudiedag zielzorg bij jongvolwassenen
beschrijvingJe bent jong en je wilt ... (n)iets meer!
Een kritisch perspectief op zielzorg bij jongvolwassenen

UvT -> T&R -> CRC

Het Centrum voor Religieuze Communicatie van de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de Universiteit van Tilburg organiseert op maandag 15 mei 2006 een studiedag.

Deze studiedag - op maandag 15 mei - beoogt enerzijds inzicht te bieden in de complexe processen van globalisering en individualisering die jongvolwassenen vandaag doormaken en waarbinnen zij de spirituele draad van hun eigen levensverhaal proberen op te nemen. Anderzijds wil deze dag bijdragen tot een reflectie over de betekenis van het christelijke geloofsverhaal in dit complex spiritueel onderscheidingsproces. Vandaag woedt immers een strijd om de ziel van de jongere, een strijd die niet langer alleen door kerken wordt gevoerd, maar ook door markt en media. Wat gebeurt er met de ziel van de jonge mens? Wordt zij eens en voor altijd gekluisterd? Of toont zij zich in een nieuwe beweeglijkheid? En wat is de bijdrage van de geestelijke begeleider? Welk soort soulful leadership wordt vandaag gevraagd?

Uitgenodigd tot dit reflectiemoment zijn jongerenwerkers, jeugdhulpverleners, geestelijk verzorgers, leerlingbegeleiders, jongerenpastores, studentenpastores, enzovoort. De nadruk ligt in de eerste plaats op een verruiming van het begrip identiteitsontwikkeling en identiteitsbegeleiding van jongvolwassenen (16 tot 25 jaar) in geestelijk perspectief. Er gaan immers steeds meer stemmen op om ook de spirituele dimensie van de persoon te integreren in allerhande jongerenwerk, gaande van instelling tot school, van jeugdhuis tot kerk, van geestelijke gezondheidsdienst tot bureau (bijzondere) jeugdzorg.

Plaats en tijd
Het symposium vindt plaats op maandag 15 mei 2006 van 9.30 tot 16.00 in het Dante-gebouw (gebouw Y) op de campus van de Universiteit van Tilburg.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van het symposium bedragen € 80,00.

Inschrijven
Inschrijving geschiedt door het invullen van dit formulier vóór 6 mei 2006. Als bevestiging van de aanmelding ontvangt u een bewijs van inschrijving plus de rekening.

infoJ.W.G.Korver, J.W.G.Korver@uvt.nl
www.uvt.nl/faculteiten/tft/crc/symposiumjongeren.html
locatieDante-gebouw (gebouw Y) op de campus van de Universiteit van Tilburg
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl