Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 4 mei 2006    Evangelie van 2006-05-04
 titelConcert Dodenherdenking
beschrijvingDit jaar is er in de Obrechtkerk op 4 mei weer het traditionele herdenkingsconcert. Aanvang 20.00 uur maar in verband met de twee minuten stilte die klokslag 20 uur in acht worden genomen, verzoeken we iedereen op tijd aanwezig te zijn. De kerk gaat om 19.30 uur open.

Na de statige klanken van de Last Post en de twee minuten stilte, brengen het Obrechtkoor en -orkest olv Kees de Wijs het volgende programma: ingetogen Requiem van Johann Stadlmayer (ca. 1570-1648), een componist in dienst van de aartsbisschop van Salzburg; Andante uit trompetconcert in Es - J. Haydn, Miserere - W.A. Mozart (soli); Litaniae Lauretanae - idem.

Het Obrechtkoor (1904) olv dirigent en organist Kees de Wijs verzorgt de muziek tijdens de hoogmissen in de Obrechtkerk en geeft concerten. Het koor zingt doorgaans 'missen' en religieuze motetten uit het klassiek repertoire, maar heeft ook gregoriaans, Barok, Romantiek en meer moderne muziek op het programma.

De toegang tot het herdenkingsconcert is vrij - wel vragen we na afloop een vrijwillige bijdrage.

info(020) 662 3779
www.obrechtkerk.nl
locatieObrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl