Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 7 mei 2006    Evangelie van 2006-05-07
 titelTroostkerk wordt basiliek
beschrijvingOp zondag 7 mei wordt de kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Troost in Vilvoorde verheven tot basiliek. Dit gebeurt in een plechtigheid die wordt voorgegaan door kardinaal Godfried Danneels.

In juni 2005 richtte het aartsbisdom op vraag van de zusters het verzoek tot verheffing van de kerk tot basiliek aan de betrokken congregatie in Rome. Op 1 maart bereikte de officiële erkenning vanuit Rome de kardinaal.

De titel van 'basilica minor' wordt verleend aan een kerk met bovenlokaal belang, vaak een bedevaartsplaats of een kerk met opmerkelijke historische en architecturale kenmerken.

Over de geschiedenis van de kerk en het klooster van Onze-Lieve-Vrouw ten Troost verscheen een boek van de hand van Luk Biesemans, 'Rijkdom van rust en stilte'.

De verheffing tot basiliek heeft plaats op 7 mei om 10 u. ter gelegenheid van Troostkermis. In de tuin en de conventsgebouwen wordt in dat weekend ook een kunsttentoonstelling georganiseerd ter ondersteuning van de restauratie.

infowww.dentroost.be
locatieOnze Lieve Vrouw ten Troostkerk
plaatsVilvoorde (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl