Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 3 mei 2006    Evangelie van 2006-05-03
 titelBezinning en gebed rond Dora Visser
beschrijvingDe Stichting Vrienden van Dorothea Visser houdt woensdag 3 mei een viering van bezinning en gebed rond Dora Visser. De bijeenkomst wordt gehouden in de Sint-Martinuskerk en begint om 19.00 uur. Verder is er zang en wordt er informatie gegeven over het leven van deze vrouw, die in de negentiende eeuw heeft geleefd. Pastoor Marcel Smits van Gendringen en diaken Johan Visser, bestuurslid van de stichting, gaan voor in de viering. Voor de informatie zorgt waarnemend-stichtingsvoorzitter Fons Keurntjes.

De Stichting Vrienden van Dorothea Visser viert al meerdere jaren op elke eerste vrijdag van de maand om 15.00 uur de eucharistie in Olburgen. Dora is daar in 1876 overleden en begraven. Haar graf wordt dagelijks bezocht door mensen die in haar leven zijn geïnteresseerd. Zij is onder meer bekend geworden door haar diaconale levenswijze en het feit dat zij de laatste 33 jaar van haar leven de kruiswonden van Christus op haar lichaam heeft gedragen.

Omdat Dora in Gendringen is geboren en daar het overgrote deel van haar 56 levensjaren heeft gewoond, wil de stichting ook dit dorp in de activiteiten betrekken. Voor dit jaar zijn er vieringen gepland op twee voor Dora belangrijke dagen: het feest van de Kruisvinding op 3 mei en het feest van de Kruisverheffing op 14 september. Op beide dagen kwam er altijd bloed uit haar stigmata.

Dora en de stichting kregen in het voorjaar van 2005 ruime aandacht van de media door de installatie van een kerkelijke rechtbank, die een plotselinge genezing op haar voorspraak heeft onderzocht. In het najaar heeft de rechtbank officieel uitgesproken dat de genezing medisch onverklaarbaar is. Daarmee is een eerste stap gezet op weg naar een mogelijke zaligverklaring van Dora. De processtukken zijn naar Rome gestuurd, waar ze worden bekeken als ook de volgende stappen zijn gezet: het onderzoek naar het leven en de verering van Dora.

infoJohan Visser, diaken
(0315) 32 98 13
locatieSint Martinuskerk
plaatsGendringen (Gelderland)
postcode70
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl