Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 2 juni 2006    Evangelie van 2006-06-02
 titelSeminar Anselm Grün
beschrijvingAnselm Grün over kennis en leiderschap

Op vrijdag 2 juni 2006 is Anselm Grün, benedictijner monnik en veelgelezen auteur, te gast bij het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit.

Om 10.00 uur spreekt hij tijdens een exclusief seminar in Studiecentrum Soeterbeeck te Ravenstein over benedictijnse spiritualiteit en leiderschap.

Om 15.00 uur geeft hij een publiekslezing over kennis en intellectuele groei. De lezing vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in het Collegezalencomplex aan het Mercatorpad 1 te Nijmegen. De lezing wordt gegeven in het Duits.

In de publiekslezing bezint Grün zich op de typering van de huidige maatschappij als een kennissamenleving. Kennis (scientia) staat hoog aangeschreven en is onmisbaar om maatschappelijk goed te kunnen functioneren. Aan universiteiten wordt kennis ontwikkeld en overgedragen.

Maar ook de verstandigheid (sapientia) dient er te worden gecultiveerd.
Zowel de scientia als de sapientia zijn spirituele aangelegenheden, waarin geesten en zielen elkaar prikkelen tot horizonverruiming en groei. Groeien doe je in contact met bronnen van waarde.

In de benedictijnse traditie wordt de dagelijkse studie gecultiveerd. Maar deze studie is niet alleen van intellectuele aard. Het gaat erom datgene wat je bestudeert ook ter harte te nemen en om te zetten in een antwoord dat op handelen is gericht. Zo is er een doorgaande lijn van weten door verstandigheid naar verantwoordelijk handelen.

info(024)3615555
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma/anselmgrun
locatieStudiecentrum Soeterbeeck
plaatsRavenstein (Noord-Brabant)
postcode53
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl