Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 23 mei 2006    Evangelie van 2006-05-23
 titelCursus moraaltheologie
beschrijvingDe moraal van de Kerk lijkt meer dan ooit een teken van tegenspraak. In de media wordt er veel over geschreven maar men begrijpt vaak niet waaróm de Kerk deze moraal leert.

In de cursus moraaltheologie van vier dinsdagavonden zal onder andere aandacht worden besteed aan de verschillende moraalsystemen die de geschiedenis heeft opgeleverd, de uitgangspunten van de christelijke moraal en de beoordeling van de menselijke handeling. Daarna zal het standpunt van de Kerk ten aanzien van een aantal specifiek menselijke handelingen zoals abortus, euthanasie, doodstraf en kunstmatige bevruchting worden toegelicht.

Data
dinsdag 23 mei
dinsdag 30 mei
dinsdag 6 juni
dinsdag 13 juni

De sessies duren van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats in de H. Thomaskerk te Roermond.

info(0475) 386892
chg@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieH. Thomaskerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl