Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 17 t/m dinsdag 19 september 2006    Evangelie van 2006-09-17
 titelPastoraal congres God in gebroken wereld
beschrijvingDe nieuwe kerkelijke bewegingen en gemeenschappen in de r.-k. kerk organiseren voor de vierde keer een pastoraal congres van zondagavond 17 september 17 uur tot dinsdagmiddag 19 september 14 uur in Helvoirt.

Het thema is: God ontmoeten in een gebroken wereld.

Allen die werkzaam zijn in de pastoraal of daartoe in opleiding zijn, zijn welkom. Het vorige pastoraal congres telde zeventig deelnemers.

Pastores worden vaak op indringende wijze geconfronteerd met vele vormen van gebrokenheid, in de levensverhalen van mensen die een beroep op hen doen. Dat stelt hen voor fundamentele vragen. Kunnen we in deze gebroken wereld nog zeggen dat God aanwezig is? Is het mogelijk in deze wereld - persoonlijk of als gemeenschap - teken te zijn van een liefhebbende God? Is de boodschap van Christus nog steeds relevant als de wereld van vandaag, na twintig eeuwen christendom, vaak in schril contrast daarmee lijkt te staan?

Op deze en andere vragen zal in dit congres worden gereflecteerd.
    Sprekers
  • Mw. Hilde Kieboom, voorzitter van de Sint-Egidiusgemeenschap in België en Nederland, aan wie onlangs een ere-doctoraat in de praktische theologie is toegekend aan de Theologische Universiteit van Utrecht;
  • Diaken Prof. Dr. Fred van Iersel, hoofdaalmoezenier van de justitiële inrichtingen in Nederland en bijzonder hoogleraar in de praktische theologie aan de theologische faculteit in Tilburg;
  • Pater Dr. Harrie Verhoeven sss, voormalig generaal- en provinciaal overste van de Congregatie van het H. Sacrament en voormalig secretaris-generaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

De aandacht zal vooral gericht worden op tekens van hoop in de actualiteit van kerk en samenleving. Het programma voorziet in momenten van gezamenlijk gebed. Hoofdcelebrant in de afsluitende eucharistieviering is Mgr. J. van Burgsteden, hulpbisschop van Haarlem, die namens de bisschoppenconferentie het contact met de nieuwe bewegingen onderhoudt.

infoMw. Ans Vlaar
(033) 46 59 622
ans.vlaar@focolare.nl
www.kcv-net.nl/bewegingen
locatieBezinningscentrum Emmaus
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl