Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 30 juli t/m zondag 6 augustus 2006    Evangelie van 2006-07-30
 titelJongerenreis naar Taizé
beschrijving‘Slapen in je eigen tent, bidden in de gebedsbijeenkomsten, zingen in de rij voor het eten en in gesprek met jongeren uit alle Europese landen en andere werelddelen.’ Een onvergetelijke reis. Dat staat ruim vijftig jongeren te wachten, die in het kader van het vijftigjarige jubileumjaar van Bisdom Rotterdam een week lang, samen met Mgr. A.H. van Luyn sdb, verblijven in Taizé.

Een groot deel van deze groep nam eerder deel aan de Wereldjongerendagen in Keulen. Destijds reisden zij per boot, ditmaal per bus. In Taizé voegen zij zich onder ruim 7000 andere Taizé bezoekers en nemen zij deel aan het reguliere programma aldaar. Het vertrek staat gepland op 30 juli aanstaande, om 05.30 uur, vanaf het Centraal station in Den Haag. Zij komen op 6 augustus rond middernacht terug.

Taizé is een oecumenische broedergemeenschap. Het grootste deel van het klooster wordt gevormd door het terrein waar de duizenden jongeren kamperen. Wie in Taizé verblijft, maakt kennis met het centrale thema ‘innerlijk leven en solidariteit onder mensen’, doet internationale contacten op en ontdekt het openlucht café OYAK als bijzondere plaats voor ontmoeting. De liederen van Taizé zijn wereldwijd bij vieringen in gebruik geraakt. De onlangs aan Taizé uitgereikte Jubilate Deo-prijs doet hier eer aan. Het kenmerkt de invloed van de Taizé gemeenschap. Dit klooster is relatief jong. Het is in 1940 opgericht door Frère Roger Schutz. Hij werd op 90-jarige leeftijd tijdens een gebedsdienst doodgestoken, ten tijde van de Wereldjongerendagen in 2005.

Speciaal voor jongeren

In totaal zijn er drie jubileumactiviteiten voor de jongeren in het Bisdom Rotterdam:

info(010) 414 82 13
g.schurmann@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatie
plaatsTaizé (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl