Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 april 2006    Evangelie van 2006-04-21
 titelVN-top in Nijmegen
beschrijving
Op 21, 22 en 23 april 2006 nemen delegaties van binnen- en buitenlandse universiteiten het tegen elkaar op in een VN-simulatie.

Op de campus van de Radboud Universiteit te Nijmegen zullen studenten zich tijdens RiMUN (Radboud international Model United Nations) buigen over de Millennium Development Goals.
De circa 150 deelnemende studenten zullen in landenteams hun standpunten verkondigen over onderwerpen als ‘the right to democracy’ en ‘corporate social responsibility’.
Studenten leren lobbyen, onderhandelen, netwerken en debatteren in de voertaal Engels. Hiernaast krijgen de studenten lezingen en een mini symposium aangeboden rondom het thema de Millennium Development Goals. In vergelijking met andere VN-simulaties (bijvoorbeeld Harvard, Bonn en Wenen) is RiMUN uniek in de wetenschappelijke, ethische en filosofische verdieping van het thema.

Studenten en hun teams kunnen awards winnen voor hun prestaties op de conferentie. De best delegates mogen een exclusieve training van United Netherlands volgen over internationale betrekkingen en diplomatie. Na deze training maken zij deel uit van de afvaardiging die naar Harvard National Model United Nations (HMNUN) zal gaan, ’s werelds meest prestigieuze VN-simulatie waar jaarlijks circa 2500 studenten van over de gehele wereld aan mee doen. Op HMNUN 2006 te Boston, VS, is de United Netherlands delegatie beloond met de Best International Delegation Award, een prestatie die nooit eerder door een Nederlandse afvaardiging is geleverd.

De organisatie van RiMUN is in handen van studentenorganisatie United Netherlands en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit.

United Netherlands is een jonge, Nijmeegse, studentenorganisatie die studenten wil stimuleren om hun idealen en ambities te ontwikkelen op het gebied van internationale betrekkingen. Naast de RiMUN organiseert United Netherlands ook een trainingstraject voor een landelijke delegatie studenten die mee gaan doen aan de Harvard National Model United Nations.

Het Soeterbeeck Programma bevordert reflectie, conversatie en debat over wetenschap, samenleving en levensbeschouwing. Het Soeterbeeck Programma is onderdeel van de Radboud Universiteit Nijmegen.

infowww.rimun.nl
www.unitednetherlands.nl
(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
locatieRadboud Universiteit
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl