Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 30 mei 2006    Evangelie van 2006-05-30
 titel50e ziekenbedevaart Renkum
beschrijvingDinsdag 30 mei wordt in de katholieke kerk in Renkum voor de 50ste keer de Mariabedevaart georganiseerd. Kardinaal Simonis zal ’s morgens om 10.00 uur als eregast tijdens de openingsdienst voorgaan in de met ruim 200 zieken en ander bedevaartgangers gevulde kerk van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum.

Vanaf 09.30 uur worden de bedevaartgangers verwelkomd, waarna om 10.00 uur de eucharistieviering begint. Na afloop is er een kopje koffie. Rond 12.00 uur begint de persoonlijke zegenwens waarbij de aanwezige pastors met alle aanwezigen afzonderlijk een gesprekje hebben en dat afsluiten met een zegenwens. Iets dat door de trouwe bedevaartgangers ieder jaar erg wordt gewaardeerd.

Na de lunch begint rond 14.00 uur de Mariahulde met een processie waarbij het uit 1380 daterende eikenhouten beeld van Maria van Renkum in processie door de kerk wordt gedragen.

Traditiegetrouw komen ook de kinderen van de Don Boscoschool (de RK-basisschool uit Renkum) met een zelfgemaakt presentje voor alle zieken: een kaarsje versierd met bloemen. De kinderen zingen dan het in Renkum bekende lied: Maria van Renkum.

Om 15.00 uur begint het Lof, een middagviering die afgesloten wordt met de zegen. 16.00 Uur betekent het einde van de dag, waarna alle bedevaartgangers nog vol van alle opgedane indrukken de kerk weer zullen verlaten.

Omdat de belangstelling dit jaar voor deze jubileumbedevaart erg groot zal zijn is het aan te bevelen om bij een eventueel bezoek vooraf te informeren of er nog plaats is in de kerk. Trouwe bedevaartgangers die jaarlijks deelnemen en zieken mensen hebben uiteraard voorrang.

Om teleurstelling te voorkomen kunt u contact opnemen met onderstaande personen.
Deelnemers kunnen zich tot 10 mei aanmelden bij: zie Info
De kosten voor deelname aan deze bedevaart bedragen € 10,-- per persoon

infoSandra Waaijenberg
(0317) 315036
Hetty Harbers
(0317) 315327
locatiekerk van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl