Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 mei 2006    Evangelie van 2006-05-13
 titelEerste Nederlandse Zaligverklaring
beschrijvingZaligverklaring Zr. Maria-Teresa Tauscher in Roermond.
Voor het eerst in de geschiedenis vindt er in Nederland een zaligverklaring plaats.

Bij zijn aantreden in 2005 heeft paus Benedictus XVI bepaald dat deze verklaringen niet meer door hemzelf in Rome gebeuren, maar door een daartoe door hem gedelegeerde kardinaal en in het bisdom waar de zalige heeft gewoond, gewerkt of begraven ligt. Daarom wordt vandaag in de Sint-Christoffelkathedraal van Roermond de stichteres van de congregatie van de Karmelitessen van het Goddelijk Hart van Jezus uit Sittard, zuster Maria-Teresa Tauscher, tijdens een bijzondere plechtigheid zaligverklaard.

De eerste zaligverklaring die in Nederland wordt uitgesproken, is op zaterdag 13 mei live te volgen op internet. Het gaat om zuster Maria Teresa Tauscher uit Sittard, die door Adrianus kardinaal Simonis namens de pasu in de Roermondse kathedraal zalig wordt verklaard.

De live-uitzending is die dag om 16.00 uur te zien via de RKK-website.

infowww.bisdomroermond.nl
www.katholieknederland.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl