Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 22 april 2006    Evangelie van 2006-04-22
 titelSymposium 10 jaar Oude Paden
beschrijvingHet kerkhistorisch tijdschrift Oude Paden bestaat in 2006 tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op 22 april a.s. een symposium georganiseerd in de Grote of Bartholomeuskerk te Schoonhoven.

De dag heeft het thema 'Kerkelijk leven in de eerste helft van de twintigste eeuw' meegekregen. Diverse sprekers zullen stilstaan bij personen en thema’s uit de Kleine Kerkgeschiedenis. Het symposium begint om 10.00 uur en zal om ca. 16.00 worden afgesloten.

Op het programma staan de volgende sprekers en onderwerpen:
Dr. H. Florijn opent de rij met een lezing over ds. L. Boone en de Oud-Gereformeerde Gemeenten. Vervolgens spreekt ds. J. Meynen over ds. S. van Velzen en de kerkelijke eenheid. De heer J.P. Neven zal stilstaan bij prof.dr. H. Visscher en de hervormd gereformeerden. De heer J. Mastenbroek spreekt over ds. A. Verheij, een zwerveling op het kerkelijk erf. Tot slot prof.dr. A. Baars over ds. P.J.M. de Bruin en de Christelijk Gereformeerde Kerken.

De Grote of Bartholomeuskerk is een oude gotische kerk met fraaie interieurelementen.

info(038)33 92 555
locatieGrote of Bartholomeuskerk, Wal 61, 2871 BC Schoonhoven
plaatsSchoonhoven (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl