Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 18 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-18
 titelFeest van Maria van Haastrecht
beschrijvingIeder jaar wordt in Haastrecht op 18 oktober het feest van Maria van Haastrecht
'Maria ter Weghe', groots gevierd.

Om deze Mariadag goed te beginnen, zal ‘s morgens het officiële Morgengebed van
de Kerk, de lauden gebeden cq gezongen worden. Ook is er de mogelijkheid om aansluitend samen de rozenkrans te bidden. Verder zal de kerk die ochtend ook open zijn.

Tijdens de Hoogmis van 19.30 uur zal mgr. J. van Burgsteden, sacramentijn en hulpbisschop van Haarlem, hoofdcelebrant zijn. Ook andere aanwezige priesters zullen (kunnen) concelebreren. Het bekende dames- en herenkoor van de parochie zal die avond de zang verzorgen. Voorafgaand de H. Mis zal om 19.00uur de rozenkrans worden gebeden.

Tijdens de avondplechtigheid is er voor de kinderen een aparte bijeenkomst
(kindernevendienst) en de aanwezige kinderen zijn ook uitgenodigd om mee te
lopen met de processie aan het einde van de viering. Tijdens deze processie zal het Mariabeeldje plechtig worden rondgedragen en worden er bekende Marialiederen gezongern.

Maria van Haastrecht is een kleine bedevaartplaats in het bisdom Rotterdam. Onlangs heeft de verering van Maria in Haastrecht een officiële plaats gekregen in de liturgische kalender van het bisdom Rotterdam, zodat het feest van Haastrecht overal in Zuid-Holland als gedachtenis gevierd kan vieren.

infoPastorie St. Barnabasparochie, pastoor Van der Mee (0182)501339
locatieSt. Barnabaskerk. Grote Haven 8
plaatsHaastrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl