Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 25 t/m zondag 27 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-25
 titelMaria-omgang
beschrijvingOp zondag 27 augustus 2006 verwacht Kalfort (Puur) weer duizenden toeschouwers voor de jaarlijkse Maria-omgang.

De straten worden dan bevolkt door middeleeuwse ridders, gasthuiszusters, monniken, kermisklanten en muzikanten, acrobaten, vuurspuwers, Geuzen, Franse sansculotten, pelgrims en bedevaarders, vrome boeren en boerinnen en vele gewone Kalfortenaren.

OLV ten Traan
Rond 1600 trokken de Kalfortenaren voor het eerst in processie door hun dorp met het beeld van Onze-Lieve-Vrouw ten Traan, dat in de plaatselijke kapel werd vereerd en aangeroepen tegen oogziektes en heesheid.

Vierhonderd jaar later is de traditie nog altijd springlevend. In 1988 werd de processie volledig vernieuwd en omgevormd tot een stijlvolle Maria-ommegang, rijk en afwisselend van inhoud.

Totaalprogramma
De ommegang staat niet op zich, maar vormt de kern van een totaalprogramma.
Op vrijdag 25 augustus wordt de bedevaartweek geopend met een sfeervolle Maria-avond met zang, muziek, tekst en choreografie.
Op zaterdag 26 augustus wordt de openingsmis van 17.00 u. verzorgd door het Octopus Kamerkoor.
De rest van de week worden de duizenden bedevaarders verwelkomd in onze gastvrije kerk. Elke dag zijn er liturgische vieringen.
Van 20 augustus tot 10 september staat in de kerk ook een tentoonstelling opgesteld. Dit jaar handelt ze over de geschiedenis van de chiro in Kalfort.

info03/889 97
ommegang@kalfort.be
www.kalfort.be
locatieKalfort
plaatsKalfort (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl