Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 20 april 2006    Evangelie van 2006-04-20
 titelKerken kleurrijker dan je denkt
beschrijvingIn het kader van de Erfgoeddag 2006 zal kunsthistoricus Rudi Mannaerts pr. een lezing geven over

Kerken, kleurrijker dan je denkt

Kleuren zetten de beleving extra kracht bij, ook in de kerkelijke liturgie die vroeger veel kleurrijker was. Het Toerismepastoraat Antwerpen gaat in op die kleurenweelde in en rond de kerken vanuit een bredere cultuurhistorische kijk op Antwerpen.

Hoe en waarom verdeelt een schilder als Rubens - kwistig - de drie hoofdkleuren? Maar wat heeft hij dan weer tegen gekleurde glasramen? Waarom moest men zich meer blauw betalen? Aan welke kleur van mantel herken je bepaalde heiligen? Waarom ziet Maria er vaak zo bleekjes wit uit? Waarom is de uitvaart bij de ene in het zwart, en de ander in het purper of in het wit? En wat te denken van zwart-, wit- en grauwzusters, witte en bruine paters?

De voordracht heeft plaats donderdag 20 april 2006, 20 u. in het auditorium van het KBCtorengebouw, Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen.

Deelname bedraagt 5 euro per persoon.
Tijdig reserveren doet u best vóór 13 april.

infoToerismepastoraal Antwerpen v.z.w.
03/2265253
03/2271434
info@topa.be
www.topa.be
locatieKBCtorengebouw, Schoenmarkt 35
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl