Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 april 2006    Evangelie van 2006-04-09
 titelMarcuspassie in woord en muziek
beschrijvingOp Palmzondag, 9 april a.s., zal in de H. Engelmunduskerk te Driehuis het lijdensverhaal volgens Marcus centraal staan in een liturgische viering waarvan de vorm ontleend is aan de eeuwenoude Engelse traditie van de 'nine lessons and carols' zoals die tot nu toe alleen in de advents- en kersttijd worden gehouden.

Het lijdensverhaal wordt afgewisseld met toepasselijke gezangen. Ten gehore worden gebracht o.a. werken van Hugo Distler, Michael Haydn, Otto Abel, John Shepherd en Heinrich Schütz.

Het thema van de viering is: 'Op weg naar Golgotha'. De voorganger is diaken Peter de Jong en de koorzang wordt verzorgd door de Cantorij van de Engelmunduskerk o.l.v. Joop Heeremans die ook het orgel bespeelt. Aanvang van de dienst: 19.15 uur.

infowww.bisdomhaarlem.nl
locatieH. Engelmunduskerk
plaatsDriehuis (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl