Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 t/m zaterdag 15 april 2006    Evangelie van 2006-04-09
 titelMuziek in de Obrechtkerk
beschrijvingPalmzondag 9 april 15 uur
Passieconcert Son et Silence, waarin de vreugde van de intocht, het geheim van het laatste avondmaal en de droefheid van Goede Vrijdag vanuit Maria's gezichtspunt wordt bezongen. Toyohiko Satoh, theorbe, en Corine van der Beek, mezzosopraan, voeren werken uit van Monteverdi, Caprioli, Grandi en Charpentier.

Orgelconcerten ihkv Open Obrecht Goede Week
(dagelijks open: 10-18 u)
Maandag 10 april 17 uur: Margret Spelt (orgel)
Dinsdag 11 april 17 uur: Klaas Hoekman(orgel)
Woensdag 12 april 17 uur: Marion Ittner(orgel)
Donderdag 13 april 17 uur: Margret Spelt (orgel)

Goede Vrijdag 14 april 20.15 uur
Requiem K.V. 626 - W.A. Mozart - Obrechtkoor en orkest olv Kees de Wijs

Het Obrechtkoor bestaat sinds 1904, staat onder leiding van Kees de Wijs, en verzorgt de muziek tijdens de hoogmissen in de Obrechtkerk. Daarnaast worden er concerten gegeven. Het koor zingt doorgaans klassiek repertoire waarbij 'missen' worden gezongen en religieuze motetten. Het repertoire strekt van gregoriaans via Barok en Romantiek tot meer moderne muziek, zoals die van Hendrik Andriessen. Naast 4-stemmige muziek wordt 5-, 6- en 8-stemmig werk gezongen en dubbelkorige werken. Er wordt zowel a cappella als met orkest gezongen - er is een vaste kern van orkestleden. Het koor bestaat uit ruim 70 leden en vier vaste solisten.

Zaterdag 15 april 17 uur
Gregoriaanse Meditatie door vocaal ensemble Gregoriana olv Geert Maessen mmv Ita Hijmans (blokfluit)
Ita Hijmans studeerde blokfluit bij o.a. Jeanette van Wingerden en specialiseerde zich aan de Schola Cantorum Basiliensis (Basel) in middeleeuwse en renaissance-muziek. Zij trad op met diverse ensembles en gaf vele concertprogramma's gestalte. Zij is artistiek leider van Stichting gele kraan, centrum voor oude muziek (cursussen in pastorie Obrechtkerk Amsterdam, o.a. gregoriaans o.l.v. Geert Maessen), en gaf talrijke cursussen in binnen- en buitenland met onderwerpen als de Codex Montpellier, Guillaume de Machaut, Bassadanze-improvisatie, Oswald von Wolkenstein en Dufay en Binchois. Als gastdocente middeleeuwse muziek gaf Hijmans les aan o.a. het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Brabants Conservatorium in Tilburg. Zij verzorgt de research voor Aventure en publiceerde o.a. ”The Recorderconsort ca.1500, Pictures, Extant Instruments and Repertoire”, ed. Lasocki, 2005. Momenteel is zij ook als zangeres actief, waarvoor ze gecoacht wordt door Ronald Klekamp.

De toegang tot deze concerten is uw vrijwillige bijdrage.

info(020) 6623779
www.obrechtkerk.nl
locatieObrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl