Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 27 april 2006    Evangelie van 2006-04-27
 titelStudieochtend en jaarvergadering
beschrijvingDe oecumenische werkgroep Landbouw, Economie en Levensbeschouwing grijpt de gelegenheid van haar jaarvergadering weer aan om zich te bezinnen op haar diaconale wortels. Onlangs organiseerde zij een studiedag over het snel groeiende fenomeen van de zorgboerderijen onder de veelzeggende titel “Boer en Zorg”.

Hierbij sloten wij aan bij de veertigdagentijd-campagne van o.a. Kerkinactie en ICCO. Naast projecten in Zuid-Amerika ging deze actie ook in eigen land op zoek naar een rechtvaardiger toekomst. Het kwam daarbij uit bij een zorgboer die niet langer wilde meedoen in een steeds grootschaliger landbouw waarbij de schepping in het gedrang komt. Hij liet oude zekerheden los en werd zorgboer. Zijn bedrijf werd een biologisch bedrijf waar ex-verslaafden, ouderen en lichamelijk gehandicapten welkom zijn om hun toekomst, hun bestaan, in een nieuw licht te plaatsen. Een bewuste keuze, zowel van de boer als van de gebruikers, de klanten van de zorgboerderij. Hierdoor krijgt het leven van alle betrokkenen opnieuw zin.

Wij prijzen ons gelukkig dat wij een medewerker van Kerkinactie, mw. Geesje Werkman, bereid hebben gevonden om op de studieochtend met ons terug te blikken op deze veertigdagentijd-campagne met als motto: “Kies bewust voor je naaste”.
Aansluitend volgt er een reflectie door Dhr. R. Soffner, Missiesecretaris van het Bisdom Haarlem.

Tevens kunnen wij u dan op de hoogte stellen van de activiteiten van onze eigen werkgroep Landbouw, Economie en Levensbeschouwing (LEL).

Wij hebben het hoofdkwartier van het bisdom Haarlem bereid gevonden om onze gastheer te zijn en ons na afloop een lunch aan te bieden.

Datum27 april 2006
Tijd10.00 uur
PlaatsKruisweg 65, Haarlem. (10 minuten lopen van het station.)

Iedereen kan zichzelf uitnodigen door een e-mail te sturen naar: BA-eibadiskfr@hetnet.nl of via een telefoontje naar: (0251) 37 31 28 of (0228) 56 12 90

info BA-eibadiskfr@hetnet.nl
(0251) 37 31 28
(0228) 56 12 90
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKruisweg 65
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl