Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 2 april t/m zondag 7 mei 2006    Evangelie van 2006-04-02
 titelOosters-orthodoxe iconententoonstelling
beschrijvingIn de Citykerk Het Steiger is van 2 april tot 7 mei een Oosters-Orthodox programma. Er zijn vieringen met indrukwekkende koorzang, een tentoonstelling van oude en moderne iconen, lezingen en bezoek aan Oosters-Orthodoxe kerken in Rotterdam.

De iconententoonstelling is geopend vanaf 2 april 12.00 uur en is te bezichtigen op maandag, donderdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Elke maandag van 13.30-14.00 uur is er een rondleiding.

Zondag 7 mei om 10.30 uur zingt het Oeral Kozakkenkoor onder leiding van Gregor Bak in een viering die is opgebouwd uit de belangrijkste elementen van de Oosters-Orthodoxe liturgie.

24 april van 20.00-22.00 uur is er een lezing van kunsthistorica José van Haaften met dia’s over de geschiedenis van het Russische icoon.
3 mei van 14.00-16.00 uur houdt pater Leo de Jong o.p. een lezing over het thema “Orthodoxe spiritualiteit - anders dan de onze?”

In Nederland zijn wij vooral bekend met twee godsdienstige stromingen - de Katholieke en de Protestantse. Veel minder bekend is de spiritualiteit van de Oosters-Orthodoxe kerken. Deze traditie is van een rijk bloeiende veelzijdigheid en wordt gepraktiseerd door 250 miljoen christenen wereldwijd, ook in Rotterdam. Te noemen is de pracht van de iconen, de indrukwekkende gezangen en de opvallende kerkgebouwen, zoals de nieuwe Russisch-Orthodoxe kerk in Rotterdam. Het Steiger biedt de gelegenheid om kennis te maken met deze traditie.

De oorsprong van het Oeral Kozakkenkoor ligt in 1591, aan het hof van de tsaar van Rusland. Dit soort koren hadden de funktie kerkelijke en profane feesten van het keizerlijke hof te begeleiden. Na de Communistische revolutie van 1917 ontsnapten de koorleden naar West-Europa. Daar zetten zij hun muzikale traditie voort, nu aangevuld met West-Europeanen.

infowww.hetsteiger.nl
(010) 414 78 51
secretariaat@hetsteiger.nl
www.oeralkozakkenkoor.nl
locatieCitykerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl