Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 2 april 2006    Evangelie van 2006-04-02
 titelStabat Mater-serie
beschrijvingIn 2006 is het voor de Stabat Mater-serie in Oirschot tijd voor goed bewaarde geheimen uit de muziekhistorie. Het programma van dit jaar staat daarom in het teken van het Stabat Mater in de Duitse Romantiek.

Op vrijdag 31 maart (20.30 uur),
zaterdag 1 april (20.30 uur),
en zondagmiddag 2 april (14.15 uur)

worden de Stabat Mater-composities van Schubert, Rheinberger en Cornelius ten gehore gebracht. Onder leiding van Fabrice Bollon verzorgen Het Brabants Orkest en Brabant Koor de uitvoeringen in de Oirschotse Sint Petruskerk.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start heden! Kaarten zijn te bestellen via www.stabatmater.nl evenals bij het VVV-kantoor in Oirschot.

Stabat Mater
Het Stabat Mater is van oorsprong een liturgisch gedicht. Sinds Josquin Des Préz in 1440 deze klaagzang toonzette, hebben vele opvolgende generaties componisten zich door dit thema van de bedroefde moeder laten inspireren. Stichting Stabat Mater realiseert jaarlijks concerten waarbij werken van verschillende componisten ten gehore worden gebracht. De muzikale beleving van het religieuze treurgedicht staat daarbij centraal. Voor liefhebbers van klassieke muziek en religie een bijzondere gelegenheid om te genieten van muziek op een hoog niveau in een uitgelezen ambiance.

Stichting Stabat Mater viert in 2008 het 10-jarig bestaan. Speciaal voor dit jubileumfeest wordt een nieuwe en eigentijdse Stabat Mater-compositie geschreven door de Nederlandse componist Daan Manneke. Het is de bedoeling dat Het Brabants Orkest en Brabant Koor de fonkelnieuwe compositie te zijner tijd uitvoeren.

infowww.stabatmater.nl
locatieSint-Petruskerk
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl