Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 18 maart 2006    Evangelie van 2006-03-18
 titelTitus Brandsma en de parochie
beschrijvingOp zaterdag 18 maart vindt in het Vicariaat Friesland/Noordoostpolder in Bolsward een dag plaats over spirituele verdieping van de parochie. Titel van de bijeenkomst is: Visie Titus Brandsma op toekomst katholieke parochies

Katholieken hebben met elkaar veel vragen over de toekomst van hun parochies. Tegenover een proces van ontkerkelijking voelt men zich vaak machteloos. Hoe moet het verder met minder en ouder wordende parochianen? Waarom is het vaak moeilijk om jongeren te betrekken bij onze parochies? Wat zijn de belangrijkste doelen waar we ons op willen richten?

In zijn tijd pleitte pater Titus Brandsma er al voor niet alle energie te besteden aan de organisatie en de materiële middelen, maar vooral op de inhoud te focussen: de beleving van het geloof in God en de navolging van Christus. Kan zijn boodschap ons nu inspireren en bemoedigen?

Het thema Titus Brandsma en de toekomst van de katholieke parochies wordt inspirerend ingeleid door prof. dr. Hein Blommestijn van het Titus Brandsma Instituut (Radboud Universiteit Nijmegen). In drie workshops worden handreikingen aangeboden om te werken aan spirituele verdieping in de parochie, worden enkele liederen op teksten van Titus Brandsma ingestudeerd (waaronder het nieuwe Titus Brandsma-lied van Chris Fictoor) en krijgt men in het Titus Brandsma Museum een indruk van de weg die pater Titus zelf gegaan is.

De dag is bedoeld voor parochiebesturen, vrijwilligers, pastores en andere belangstellenden, katholieken en niet-katholieken.
Het programma loopt van 10.00 uur tot 15.30 uur.
Plaats: St. Franciscuskerk, Grote Dijlakker 9, Bolsward.
Toegang is vrij, de lunch wordt u aangeboden.
Aanmelding op tel. (058) 2121669.

info(058) 2121669
locatieSt. Franciscuskerk, Grote Dijlakker 9
plaatsBolsward (Friesland)
postcode87
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl