Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 maart 2006    Evangelie van 2006-03-18
 titelOriëntatie Priester- en Diakenopleiding
beschrijvingOp zaterdag 18 maart 2006 is er in Vronesteyn te Voorburg een oriëntatiedag voor degenen tegen wie wel eens wordt gezegd: ‘priester worden, is dat niet iets voor jou?’ of ‘Diaken worden iets voor jou?’. Een speciale dag voor iemand bij wie het verlangen leeft om diaken of priester te worden.

Oriëntatie: priester
Rector Wim Bakker ontvangt degenen die geïnteresseerd zijn in de studie die leidt tot het priesterschap. Iedere levenskeuze begint met een uitnodiging of een innerlijk verlangen. Zo worden ook de eerste leerlingen door Jezus zelf uitgenodigd met de eenvoudige woorden: ‘Kom en zie’. Kom en je zult tot een inzicht komen.

Op de oriëntatiedag vertellen stafleden en studenten het een en ander over de opleiding en het priesterschap in ons bisdom. Tevens wordt er informatie gegeven over de opleidingsmogelijkheden, die er zijn als voltijdstudie, maar ook als deeltijdstudie in combinatie met je huidige beroep. Er zal een gezamenlijke lunch zijn en een gebedsmoment.

Oriëntatie: diaken
Paul Schuurmans, bisschoppelijk gedelegeerde voor de diakens in het bisdom Rotterdam, ontvangt degenen die interesse hebben in de diakenopleiding. Hij ontvangt graag iedere gehuwde en ongehuwde man die binnen de kerk van Rotterdam als diaken werkzaam wil zijn. Diakens zijn volledig in dienst van kerk en samenleving werkzaam en hebben van het diaconaat hun beroep gemaakt na een volledige zesjarige theologische opleiding gevraagd, met een op diaconie gerichte toeleiding. De opleiding is te combineren met het huidige beroep en kan zowel in deeltijd alsook tijdens weekeinden worden gevolgd.

Vanaf een leeftijd van 35 jaar kunt u tot permanent diaken worden gewijd; het is wenselijk aan de opleiding te beginnen voor het vijftigste levensjaar.

Op zaterdag 18 maart kunt u zich nader laten informeren over het ambt van diaken, over de diakenopleiding en over de aanmeldingsprocedure. Ook zullen dan enige kandidaat-diakens aanwezig zijn die vorig jaar aan de diakenopleiding begonnen zijn. Als u zich nader wil oriënteren omtrent uw mogelijkheden voor het ambt van diaken, komt u dan, indien gehuwd zo mogelijk samen met uw vrouw, naar de oriëntatiedag.

Aanmelden
S.v.p. van tevoren aanmelden via een van de onderstaande adressen. Deelname aan deze dag is gratis (de dag is niet bedoeld als ‘open dag’ vanuit de opleiding, maar wordt gehouden voor hen die persoonlijk geïnteresseerd zijn en zich willen oriënteren op het diaken- en priesterambt.) Vronesteyn is gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken: halte Leidschendam-Voorburg van zowel de sprinter tussen Zoetermeer en Den Haag als de trein tussen Den Haag en Rotterdam Hofplein.

Zaterdag 18 maart van 10.00 -14.00 uur in het
Centrum voor Priesteropleiding, ParkVronesteyn in Voorburg
(drie minuten lopen vanaf station Leidschendam-Voorburg)

infoRector W. Bakker
(070) 3873804
priesteropleiding@bisdomrotterdam.nl

Drs. P.A.A. Schuurmans
(bisschoppelijk gedelegeerde voor de diakens)
(015) 2603747
paaschuurmans@hetnet.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieCentrum voor Priesteropleiding, ParkVronesteyn
plaatsVoorburg (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl