Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervanaf vrijdag 10 maart 2006    Evangelie van 2006-03-10
 titelWinteracademie 2006
beschrijvingOp vrijdagavond 10 maart opent Andries Knevel (EO) de Winteracademie 2006, die gaat over het thema

Gods werk, dagelijks werk

Hij start hiermee de Winteracademie, een tweedaagse conferentie van IFES-Nederland (de overkoepelende vereniging van christelijke studentenverenigingen) en het ICS (Forum voor geloof, wetenschap en samenleving) over de betekenis van het Evangelie voor onze activiteiten ‘op de werkvloer’, in de maatschappij en in onze cultuur.

Andries Knevel (EO) zal vier mensen interviewen die werkzaam zijn in verschillende sectoren (wetenschap, zorg, bedrijfsleven, overheid). Zij krijgen vragen voorgelegd als: Wat drijft je in je baan? Voor welke dilemma’s sta je? Waarin onderscheid je je, juist als christen? Wat is je visie voor de manier waarop christenen aanwezig kunnen zijn in een ‘seculier’ bedrijf en in een seculiere cultuur?

Concertpianist Bas Verheijden zal enkele muzikale intermezzo’s verzorgen.

Want, hoe relevant is het christelijk geloof voor onze dagelijkse praktijk? Het ligt voor de hand dat je je geloof niet thuis laat wanneer je op je fiets, in de trein of in de auto stapt richting je werk. Het Evangelie heeft ook betekenis voor onze activiteit ‘op de werkvloer’ en in de maatschappij. Maar hoe? Dat is niet altijd zo eenvoudig aan te geven. De Winteracademie is een middel om te investeren in je vorming als christen-door-de-week.

De avond vindt plaats van 20-22 uur in het Academiegebouw aan het Domplein en vormt de aftrap van een breder programma: op zaterdag 11 maart is er een groot aantal seminars georganiseerd over thema’s in diverse vakgebieden en over samenlevingsvraagstukken. Deze seminars worden geleid door ervaren christen-wetenschappers en -professionals en zijn met name bedoeld voor ouderejaars studenten en voor jonge afgestudeerden.

Op de openingsavond is iedereen hartelijk welkom.

Aanmelden kan via de website of via (030) 26 22 000.

infowww.winteracademie.net
030) 2622000
locatieAcademiegebouw, Domplein
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl