Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding
(IHGO)

Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding

Website E-mail

Het IHGO is een stichting die in 1988 is opgericht door een aantal echtparen om katholieken te helpen huwelijk en gezin op een goede manier te beleven en te werken aan de opvoeding van de kinderen
Zij staat onder patronage van de Heilige Monica

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 maart 2006    Evangelie van 2006-03-04
 titelGezinsmiddag IHGO
beschrijvingDoor heel Nederland organiseert het IHGO regelmatig gezinsdagen voor echtparen, ouders en kinderen. Centraal staan onderling contact en vorming. Voor de kinderen zijn er altijd aangepaste activiteiten.

Op 4 maart is er in Gezinsmiddag in Mijdrecht. Inleider is broeder Clemens-Maria van de congregatie van SInt-Jan.

Hij spreekt over

Het leven en de spiritualiteit van de broeders van St Jean

Voor veel jongeren en hun ouders is het leven van kloosterlingen niet zo bekend. Reden te meer om er eens nader kennis mee te maken.
De communiteit van St. Jan is een relatief jonge ”orde” die groot is geworden in Frankrijk. De orde werd 30 jaar geleden gesticht door père Marie-Dominique Philippe. Sinds een jaar of tien zijn er ook in Nederland broeders en zusters.

Broeder Clemens-Maria zal met de tieners in gesprek gaan over wat een kloosterorde is, wat iemand ertoe beweegt voor een kloosterleven te kiezen en hoe het leven er na zo’n keuze uit ziet.
Vervolgens hebben de tieners een eigen programma, terwijl de broeder met de ouders dieper in gaat op de spiritualiteit van zijn ”orde”.

Programma
13.30 uur Welkom in het parochie

info(020) 6436518
info@ihgo.nl
www.ihgo.nl
organisatieInstituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding
locatieParochiecentrum Mijdrecht, Driehuisplein 2
plaatsMijdrecht (Utrecht)
postcode36
bisdomUtrecht
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl