Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Focolarebeweging
(Focolare)

Focolarebeweging

Website E-mail

Focolare is Italiaans voor vuurhaard
Lekenbeweging geïnspireerd door Chiara Lubich

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 12 maart 2006    Evangelie van 2006-03-12
 titelDagbijeenkomsten Focolare
beschrijvingDit voorjaar houdt de Focolarebeweging op zondag 12 maart in Houten en op zaterdag 18 maart in Eindhoven haar jaarlijkse regionale dagbijeenkomsten.

Onder het thema

Een Woord, een leven

wordt stil gestaan bij de ongekende mogelijkheden die er zijn, wanneer het Woord van God geleefd wordt. Mensen van verschillende geloofsovertuiging of godsdienst delen er hun ervaring met hoe het geleefde Woord, ieder volgens zijn eigen inspiratie, grote dingen tot stand kan brengen in het persoonlijke en maatschappelijke leven.

Uitgaande van Jezus' woorden tot de Vader 'Mogen allen één zijn' (Joh. 17,21), brengt de Focolarebeweging vele duizenden mensen over de hele wereld tot gemeenschap en maatschappelijke inzet. Dat het mogelijk is daarmee de grenzen van kerk, religie en overtuiging te doorbreken laat de jarenlange ervaring van de Focolarebeweging zien. Als vooral gezocht wordt naar de overeenkomsten in de tradities en overtuigingen en gezocht wordt deze in leven om te zetten dan is de ervaring dat deze, als zaden van hetzelfde Woord, eerder binden dan scheiden.

In de ochtend zal het thema worden uitgediept in woord, beeld, muziek, theater en ervaringen uit het leven. In de middag volgt er een workshopprogramma waarin de doorwerking van het geleefde Woord wordt gepresenteerd aan de hand van thema's als 'arbeid en economie', sport', 'ouder worden', 'dialoog met de islam', 'oecumene', 'beeldende kust', 'muziek', 'parochie in gemeenschap'.

Op zondag 12 maart zullen er na een kort gezamenlijk gebedsmoment, diverse vieringen zijn: een eucharistieviering (hoofdcelebrant: Mgr. van Burgsteden), een protestantse dienst (voorganger: Ds. Conny Berbee), een moslim gebedsdienst (voorganger: Ghaffar Mohaghegh ) en een moment van bezinning voor alle anderen (voorganger Eleonara van Heteren).

Beide dagen beginnen om 10.30 en duren tot 17.00uur. Voor tieners en kinderen zijn er eigen programma's en er is een crèche voor de allerkleinsten.

Datum, tijd, plaats en contact:

Zondag 12 maart 10.30 -17.00 uur:
College de Heemlanden
De Slinger 48
3995 DE HOUTEN
Contactpersonen:
Lucy de Haan (030-2640202);
Enno Dijkema (020-4160334)

Zaterdag 18 maart 10.30-17.00 uur:
Pleincollege Sint-Joris
Roostenlaan 296
5644 BS EINDHOVEN
Contactpersonen:
Pilar Fernandez del Moral (040-2511558);
Harm van den Broek (040-2482183)

info(030) 2640202
(020) 4160334
organisatieFocolarebeweging
locatieCollege de Heemlanden, De Slinger 48
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl