Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Maaskant Reizen
(Maaskant)

Maaskant Reizen

Website E-mail

Mr. van Coothstraat 14
5397 AR Lith-Nederland
tel. (0412) 48 28 28
fax. (0412) 48 22 06

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 22 t/m woensdag 31 mei 2006    Evangelie van 2006-05-22
 titelKN-reis naar Polen
beschrijvingKatholiek Nieuwsblad organiseert van 22 tot en met 31 mei een tiendaagse reis naar Krakau, waarbij speciaal het bezoek van paus Benedictus centraal zal staan, met name een luisterrijke viering in deze stad samen met de paus.

Het programma voor deze reis is als volgt:

22 mei
Via diverse opstapplaatsen rijden we naar Vaals, waar eerst koffie met vlaai zal worden gebruikt. Vervolgens gaan we langs Keulen en Kassel naar Leipzig voor een verblijf van twee nachten. Na aankomst bij het hotel volgen kamerverdeling en avondmaaltijd.

23 mei
Voor de middag maken we kennis met Leipzig, we doen een mooie sightseeingtocht door de stad, waarbij we o.a. het Volkernschlachtmonument bezoeken dat ons herinnert aan de slag bij Leipzig in 1813. Na de middag brengen we een bezoek aan de kerk van Wittenberg waar Luther in 1519 zijn 95 Stellingen op de kerkdeur deponeerde. Hierna gaan we terug naar ons hotel.

24 mei
We verlaten Leipzig en langs Dresden rijden we naar Wroclaw voor diner en overnachting.

25 mei (Hemelvaart)
Voor de middag nemen we deel aan de H. Mis in de parochiekerk van Edith Stein die hier werd geboren als kind van joodse ouders en die door de Nazi’s in 1942 ter dood werd gebracht en in 1998 is heilig verklaard. Hierna brengen we een bezoek aan het geboortehuis van deze heilige. Vervolgens doorreis via Opole naar Krakau, waar we onze intrek nemen in het 4-sterrenhotel Witek.

26 en 27 mei
Deze dagen brengen we door in samenhang met het bezoek van de paus aan Krakau. We wonen o.a. gezamenlijk de H. Mis bij die de paus zal vieren in de basiliek van Krakau. De rest van de dag zal aansluiten bij het pauselijk programma dat momenteel nog niet bekend is. Dag 2 besteden we aan sightseeing Krakau en een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz.

28 mei (zondag)
We verlaten Krakau en rijden naar Czestochowa, de grootste bedevaartplaats van Polen, gewijd aan de Maagd Maria, de zgn. Zwarte Madonna. We bezoeken hier de heiligdommen van deze bedevaartplaats, o.a. de basiliek. Hier of in de kapel zal de H. Mis worden opgedragen. Na ons bezoek vervolgen we de reis naar Wroclaw voor diner en overnachting.

29 mei
We verlaten Wroclaw en rijden naar Dresden voor bezichtiging van deze mooie stad. Hierna doorreis naar Berlijn voor een verblijf van twee nachten.

30 mei
Na het ontbijt wonen we de H. Mis bij in de beroemde Hedwigkathedraal. Hierna maken we een rondrit door Berlijn, langs de bekende stadspunten zoals de Branderburgerpoort, Kurfürstendamm, Unter Den Linden. Na de middag is men vrij voor museumbezoek of bezoek aan de stad naar eigen goeddunken.

31 mei
Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Berlijn en via Hannover en Keulen bereiken we Vaals waar de koffietafel ons wacht. Vervolgens wordt ieder weer teruggebracht naar de eigen regio.

De prijs van deze reis bedraagt € 698,- p.p. met een toeslag voor 1-persoonskamer van € 180.

In de prijs inbegrepen is:
  • vervoer per comfort-class reiswagen volgens programma;
  • verzorging op basis van negenmaal diner, logies met ontbijt in goede middenklasse hotels;
  • een chauffeur-reisleider die goed met deze reis bekend is, zodat een vlot verloop van de reis is verzekerd;
  • begeleiding van het Katholiek Nieuwsblad, bovendien is er ook geestelijke leiding aanwezig o.a. voor eigen mis-vieringen tijdens de reis;
  • in Krakau is het bijwonen van de H. Mis door de paus en de entree van de kathedraal inbegrepen;
  • een halve dag sightseeing Krakau met gids;
  • entree Auschwitz;
  • koffie met vlaai op eerste dag en koffietafel op de laatste.

NB. Deze reis gaat alleen door bij voldoende belangstelling.

infoMevrouw Gerrij Kleintjens
(073) 612 34 80

Maaskant Reizen
(0412) 48 28 28
www.maaskantreizen.nl
organisatieMaaskant Reizen
locatieLeipzig, Wroclav, Krakau, Czestochowa en Berlijn
plaatsPolen (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl