Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 28 april 2006    Evangelie van 2006-04-28
 titelCompleten in de Sacramentskerk
beschrijvingOp vrijdag 24 februari start een nieuwe serie completen in de kapel van de Sacramentskerk aan de Zandberglaan in Breda.

De completen zijn een nieuw initiatief, geïnspireerd op het oude getijdengebed in kloosters. Het zijn korte, bezinnende en sfeervolle bijeenkomsten met teksten, gebeden en zang aan de vooravond van het vrije weekend.

De completen in de Sacramentskerk worden gezongen door zangers van het Sacramentskoor en de Choralen van de Grote Kerk.

Ze vinden plaats op elke laatste vrijdag van de maand, op 24 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni, steeds om 21.00 uur.

Voorgangers zijn Han Geppaart, Jan Maarten Witteveen, Rolf Boertien en Henri de Graauw.

De toegang is vrij.

Het idee is geïnspireerd door Clare College in Cambridge, waar iedere maand de completen worden gezongen in een sfeervolle omgeving met wierook en kaarsen. Veel studenten komen er op af om even aan de hektiek van alle dag te ontsnappen.

infoHenri de Graauw
dirigent Sacramentskoor
(06) 53 60 53 00
locatieSacramentskerk, Zandberglaan 58
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl