Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 7 t/m zondag 12 maart 2006    Evangelie van 2006-03-07
 titelTibériade, wie zijn dat?
beschrijvingEen tiental broeders en zusters van de jonge geloofsgemeenschap Tibériade uit de Ardennen komt van 7 tot 12 maart naar Berlaar. Ze willen jongeren uit onze streek overtuigen van het nut van het evangelie.

Tibériade trekt met ezel rond om mensen van evangelie te overtuigen. Het is een groep van een dertigtal broeders en zusters die twintig jaar geleden gesticht werd door Frère Marc in Lavaux-Saint-Anne. Tibériade staat bekend als een van de snelst groeiende geloofsgemeenschappen in ons land. ”Ondanks hun sobere levensstijl stralen deze mensen een blijheid en energie uit die heel aanstekelijk werkt. Dit is de eerste keer dat ze op missie gaan in Vlaanderen. Het is voor ons dan ook een hele eer hen te mogen ontvangen”, licht priester Eric Thielemans uit Berlaar toe.


Jongeren
De Waalse groep richt zich vooral op jonge mensen. ”Want bidden kan ook voor hen boeiend zijn. Zij zijn de toekomst van de Kerk. We hopen dat het enthousiasme van Tibériade veel jonge mensen kan inspireren”, zegt Eric Thielemans. Tijdens het bezoek van Tibériade richt Thielemans zich vooral op mensen uit zijn dekenaat Rupel-Nete. ”Maar ook mensen van daarbuiten zijn welkom op de vieringen”, benadrukt Thielemans.

Tibériade staat bekend voor zijn sterke evangelisatiemissie, waarbij de groep mensen probeert te overtuigen van zijn geloof. ”Daarvoor trekken ze in het gezelschap van een ezel door de straten. Ze gaan ook eenzamen, alleenstaanden en zieken bezoeken om hen een hart onder de riem te steken en ze staan paraat tijdens de wekelijkse woensdagmarkt”, aldus Thielemans. De geloofsgemeenschap bezoekt ook lagere en secundaire scholen en gaat activiteiten doen met de Berlaarse vormelingen.

Elke avond houdt ze een getuigenis- en gebedswake voor jong en oud in een van de Berlaarse parochiekerken, waarbij ze telkens een ander aspect van haar geloof belicht.

infowww.tiberiade.be/nl/fratbelgie.htm
locatie
plaatsBerlaar (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl