Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 9 t/m zondag 16 april 2006    Evangelie van 2006-04-09
 titelIntercity bestemming Pasen
beschrijvingOnder de vleugels van de Raad van Kerken in Nederland zal de door de Oud-Katholieke Kerk van Nederland in 2004 ontwikkelde actie Intercity bestemming Pasen in 2006 een breed oecumenisch vervolg krijgen. Zo kunnen gelovigen uit verschillende kerken meedoen.

'Intercity bestemming Pasen' is een project waarin gemeenteleden en parochianen zelf worden ingeschakeld om op een eenvoudige manier anderen te betrekken bij het beste wat de kerk te bieden heeft: de vieringen in de Goede Week.

Gemeenteleden en parochianen nodigen buren, vrienden, kennissen, familie en collega's uit eens met hen mee te gaan naar de kerk. En dan niet zomaar op een zoveelste 'zondag door het jaar', maar in de periode dat de kerk op zijn best is, op zijn paasbest: in de Goede Week. De week voor Pasen.

Met de uitnodiging krijgen de gasten ook een 'reisgids' mee: een prachtig uitgegeven boekje, waarin beschreven staat wat er in die week allemaal gebeurt in de kerk: de vieringen, de gebeden, de kleuren en de betekenis van het hele ritueel. Het boekje gebruikt de metafoor van een treinreis. Het voert de lezer langs alle stations van de Goede Week: Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake... om tenslotte uit te komen op Station Paasmorgen. Het is een boekje dat niet alleen nieuwkomers, maar ook kerkleden zelf kan inspireren om deze week bewust mee te maken. Het is zo geschreven dat het dienst doet in een brede oecumenische context, zonder daarmee aan diepgang te verliezen.

Aan het project doen mee de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Leger des Heils, Bond van Vrije Evangelische Gemeenten, Algemene Doopsgezinde Sociëteit, Basisbeweging Nederland en Oud-Katholieke Kerk.

Het boekje kost 5 euro (incl. portokosten) en is o.a. te bestellen bij het secretariaat van de Raad van kerken, rvk@raadvankerken.nl
of bij het landelijk bureau van een van de participerenden lidkerken.

infowww.intercitypasen.nl
locatieOveral
plaatsNederland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl